Mozillan mobiili-Firefox on viittä vaille valmis

Mobiili-Firefoxista on tullut saataville niin kutsuttu release candidate eli RC-versio Nokian N900 ja N810 -laitteille. Kyseessä on yleensä valmista julkaisua edeltävä versio, joka on erittäin lähellä lopullista tuotetta. Virallisen version esittely tapahtunee tammikuun aikana, jos suurempia ongelmia ei tule vastaan.

Mozillan mobiiliselaimen merkittävimpiin ominaisuuksiin kuuluvat hyvä HTML 5 -tuki ja markkinoiden nopeimmaksi kehuttu JavaScript-moottori. Muita toimintoja ovat käyttöä nopeuttava Awesome Bar, tuki lisäosille, sijaintiin perustuva selaaminen ja synkronointiominaisuus, jonka ansiosta työpöytä- ja mobiiliselaimen tiedot pysyvät ajan tasalla. Lisäksi maininnan ansaitsevat selaimen eletoiminnot, joiden avulla käyttäjä voi muun muassa tuoda sivupalkin esille vetäisemällä näyttöä oikealta vasemmalle.

Kuluvan vuoden aikana mobiili-Firefoxista on odotettavissa myös Windows Mobile– ja Google Android -versiot. Niiden tarkemmasta aikataulusta ei kuitenkaan tässä vaiheessa ole vielä tietoa.

Nyt julkaistu RC-versio on ladattavissa osoitteesta http://www.mozilla.com/mobile.

Lähde: blog.pavlov.net

2 kommenttia

  1. Ainakin N900:lla testattu RC-versio on edelleen todella hidas ja tämän vuoksi itselleni käyttökelvoton. N900:n oma selain on ainakin vielä todella paljon nopeampi.

  2. En kyllä voi uskoa että tällaista surkimusta kaupitellaan seuraavana parhaana juttuna mobiiliselaimissa. Selain on edelleen käsittämättömän raskas, se lataa sivuja hitaasti (jahka ensin selviää itse aiheuttamastaan taakasta järjestelmälle) ja toimii jotenkin epäloogisesti ja tekee mitä tahdon vain satunnaisesti.

    Kaikki ”awesome barit” summuut lisäykset tuntuvat vain pakolla keksityltä jotta selaimelle saataisiin jotain uusia ominaisuuksia. Käyttöliittymään liittyvät uudistukset ovat nekin vain extraa, koska natiiviselaimesta löytyy kaikki nämä toiminnot mukavasti ylä- ja alapalkkeihin upotettuina. Firefoxista löytyy vastaavat funktiot neljään palkkiin sijoiteltuna. Miten tämä on parempi ratkaisu?

Kommentointi on suljettu!