Engadgetin ensitestissä Googlen Nexus One -puhelin

Tunnettu Engadget-verkkosivusto hehkuttaa saaneensa ensimmäisenä mediana käsiinsä hakukonejätti Googlen tulevan Nexus One -puhelimen. Uutukaisesta on vuotanut verkkoon jo paljon kuvia ja videoita, mutta Engadget tarjoilee ensimmäisenä maailmassa esikatsausartikkelin puhelimeen laadukkaiden kuvien ja videon kera.

Yleisesti ottaen sivusto kehuu ensikosketusta Google-puhelimeen positiiviseksi. Nexus Onea kuvaillaan ulkoiselta olemukseltaan tyylikkääksi ja ohueksi. Puhelin on hoikempi kuin iPhone ja sen muotoilussa on selviä yhteyksiä laitteen valmistajana toimivan taiwanilaisen HTC:n mallistoon.

Nexus Onen merkittävimpiä ominaisuuksia ovat uusi Android 2.1 -käyttöjärjestelmä, yhden gigahertsin Qualcomm Snapdragon -suoritin ja 3,7 tuuman kosketusnäyttö, jonka tarkkuus yltää aina 480 x 800 pikseliin. Uutuus on näin ollen yksi kehittyneimmistä Android-puhelimista, mutta siitä huolimatta kyseessä ei ole Engadgetin mielestä mitenkään mullistava laite. Puhelinta sanotaan nopeaksi, mutta esimerkiksi Motorola DROIDiin verrattuna ero ei ole kovinkaan suuri.

Engadgetin ensitesti on luettavissa täältä. Sivuston video aiheesta löytyy myös tämän jutun lopusta.

http://www.viddler.com/explore/engadget/videos/865/5.291