Palmin App Catalog kasvaa – 1000 sovelluksen raja ylittymässä

Palmin Pre– ja Pixi-puhelinten omistajilla on syytä juhlaan, sillä hitaasti mutta varmasti kasvanut App Catalog -ohjelmistokauppa on saavuttamassa 1000 sovelluksen rajapyykin. Vuoden 2009 viimeisen päivän aamuna WebOS-puhelimille suunnatussa kaupassa oli tarkalleen 946 sovellusta, joten kaukana seuraavasta merkittävästä saavutuksesta ei enää olla.

Markkinoiden muihin ohjelmistokauppoihin verrattuna Palmin App Catalog on edelleen pieni. Hyppäystä muutaman kymmenen sovelluksen kattavasta kaupasta 1000 sovelluksen pintaa on Palmin markkina-aseman huomioiden joka tapauksessa varsin hyvä. Palmin ohjelmistokauppa avautui käyttäjille kesäkuussa yhdessä Pren rantautuessa Yhdysvaltojen markkinoille.

Vuosi 2010 tulee kaiken kaikkiaan olemaan kiintoisa Palmin kannalta, sillä useissa lähteissä yhtiön on arveltu siirtyvän suuremman matkapuhelinvalmistajan alaisuuteen. Ratkaisevassa asemassa tulee olemaan Palmin menestys tämän vuoden aikana. Parhaillaan kiinnostus yhtiön osalta kohdistuu 7. tammikuuta käyntiin pyörähtävään CES-tapahtumaan, sillä viime vuonna Palm esitteli samaisessa tilaisuudessa Pren ja WebOS-alustan. Tällä erää lienee luvassa uusia puhelimia ja parannuksia WebOS:iin.

Lähde: electronista