Adoben tuleva Flash 10.1 esittelyssä upouudella Nexus One -puhelimella

Adrian Ludwig Adobelta esitteli viime vuoden puolella tulevan Flash 10.1:n toimivuutta WebOS– ja Windows Mobile -alustoilla, joille todellisen Flash-tuen odotetaan saapuvan ensimmäisenä. Tällä kertaa Ludwigin käsissä on aivan uunituore Google Nexus One, jota käytetään Flash 10.1:n esittelyyn Android-käyttöjärjestelmällä. Googlen luotsaamalle mobiilialustalle tuki saapuu tämän vuoden aikana.

Androidin, Windows Mobilen ja WebOS:n lisäksi täydellinen Flash on tulossa myös Nokian suosimalle Symbianille ja kanadalaisen RIM:n BlackBerry-puhelimille. Merkittävimmistä alustoista Flash-tekniikan osalta on tällä hetkellä ulkona Apple, joka on tähän asti karttanut kyseistä teknologiaa iPhone-puhelimessaan. Tulevaisuus näyttää, muuttuuko Applen asenne tekniikkaa kohtaan kilpailijoiden saadessa sen omiin laitteisiinsa.

Adobe on kehunut huomioineensa mobiiliversiossa matkapuhelinten rajallisen akkukeston ja resurssien määrän. Yhtiössä on työskennelty erilaisten optimointitoimien kanssa, joilla erityisesti akun kulutusta on pyritty minimoimaan. Merkittävä edistysaskel on myös Flash 10.1:n kyky hyödyntää puhelimen erillistä grafiikkayksikköä, joka vaikuttaa positiivisesti sekä jouhevuuteen että akun kestoon.

Lähde: Engadget

1 kommentti

Kommentointi on suljettu!