Google aikoo poistaa Androidin pahimman rajoituksen lähitulevaisuudessa

Luultavasti suurin yksittäinen ongelma Android-käyttöjärjestelmän kohdalla on tällä hetkellä sen tapa rajoittaa sovellusten asentaminen ainoastaan puhelimen sisäiseen muistiin. Tämä aiheuttaa hankaluuksia, jos puhelimeen haluaa asentaa paljon sovelluksia, sillä Android-puhelinten kohdalla sisäistä tallennustilaa on tarjolla yleensä alle yksi gigatavu. Hyvänä esimerkkinä toimii Googlen superpuhelimeksi kutsuma Nexus One, jonka sisuksissa on vain 512 MB:tä tallennustilaa.

Alustan kannattajille on kuitenkin tiedossa hyviä uutisia. Google kertoi 5. tammikuuta pitämässään tilaisuudessa, että se tulee poistamaan rajoituksen ja aikoo tulevaisuudessa mahdollistaa sovellusten asentamisen myös muistikortille. Ikävä kyllä vielä ei tiedetä, milloin parannus ollaan osaksi alustan ominaisuuksia tuomassa.

Androidin kehitys on viime kuukausina käynyt kuumana. Alusta on pomppinut muutamien välietappien kautta uusimpaan 2.1-versioon, joka lanseerattiin Nexus Onen yhteydessä. Uusia ominaisuuksia on lisäilty tasaiseen tahtiin, joten toivottavasti sovellustilaa rajoittavasta ongelmasta päästään eroon jo seuraavassa versiossa.

Lähde: Engadget

3 kommenttia

  1. Ikävää mut toivottavasti ne poistaa sen rajoituksen pian.
    koska tuo vaikuttaa tosi hyvältä puhelimelta =]

  2. Itse omistan Galaxy Spican, jossa on muistia vain 180mb:tä, kyllä siihen mahtuu suhkoot paljon sovelluksia, mutta heti jos on monta 1-3mb kokoista sovellusta niin muisti vain alkaa loppua kesken. Hyvä, että korjaavat niin pääsisi minun 32Gb muistikortti oikeuksiinsa….

  3. Eikös jo joskus aikaa sitten todettu, että itse sovellus (muutamia satoja kilotavuja) kirjoitetaan puhelimen muistiin ja softan käyttämä loppudata voidaan tallentaa mihin vaan. Näin tämä ongelma olisi lähinnä teoreettinen. Ei kai kenelläkään käytännössä ongelmia ole ilmennyt – muuta hevijuures-poikkeus tietty aina tarvitaan vahvistamaan sääntö. Tietysti hyvä, jos tälläisetkin rajoitteet korjataan.

Kommentointi on suljettu!