Lenovolta Android-puhelin Snapdragonilla: LePhone

Elektroniikkavalmistaja Lenovo on ilmoittanut CES-messuilla tuovansa markkinoille uuden Google Android -käyttöjärjestelmään pohjaavan kosketusnäyttöpuhelimen. Laite tunnetaan nimellä LePhone ja sen ainoa markkina-alue on tämän hetkisen tiedon valossa Kiina, joten muualla päin maailmaa puhelinta ei todennäköisesti päästä hypistelemään.

Puhelimen sisuksissa hyrrää jo monista kilpailijoista tuttu yhden gigahertsin Qualcomm Snapdragon -suoritin, joka takaa jouhevasti toimivan käyttöliittymän. Tietojen mukaan yhtiö on puukottanut Androidia omilla muokkauksillaan niin merkittävästi, että LePhone ei ole yhteensopiva nykyisten alustalle kehitettyjen sovellusten kanssa.

Lenovon LePhonen etupuolen on vallannut 3,7 tuuman AMOLED-kosketusnäyttö, joka tarjoaa 800 x 480 pikselin tarkkuuden. Fyysiset näppäimet valmistaja on korvannut eleitä tunnistavalla kosketuslevyllä, joka löytyy näytön alapuolelta. Laitteen muita ominaisuuksia ovat 3G-yhteydet, WiFi, Bluetooth, A-GPS ja kolmen megapikselin kamera.

Yhtiön aikomuksena on tarjota puhelimen kaveriksi lisävarusteena telakointiasemaa, joka sisältää QWERTY-näppäimistön, kaiuttimen ja erillisen akun, joka takaa pidemmät toiminta-ajat.

Lähteet: Gizmodo, Pocket-lint & Mobile Burn

3 kommenttia

  1. Tosi siisti puhelin. Harmi kun ei tule tänne:(

  2. Onkohan tuossa yhtään fyysistä (tai androidmaista kapasitiivista) näppäintä. Ei missään kuvissa näkynyt mitään.

    Tuo irroitettava näppäimistö kyllä vaikuttaa fiksulta innovaatiolta, jolla saadaan hyödynnettyä samaa luuria näppärästi työelämässä ja viihteellä.

    Toivottavasti tulisi Suomeen, vaikkapa lenovon koneita käyttäville yrityksille kokonaisvaltaisena pakettina.

Kommentointi on suljettu!