Motorola esitteli erikoisen BACKFLIP-puhelimen

Motorola on virallisesti esitellyt CES-tapahtumassa uuden Google Android -pohjaisen BACKFLIP-puhelimen, josta löytyy yhtiön oma MOTOBLUR-käyttöliittymä. Uutuuspuhelin tulee myyntiin tammi-maaliskuun välisenä aikana Pohjois-Amerikassa, Latinalaisessa Amerikassa, Euroopassa ja Aasiassa.

Amerikkalaisvalmistajan tuore puhelin on varustettu Android 1.5 -versiolla, jonka voi kuitenkin päivittää tulevaisuudessa yhtiön muiden Android-mallien ohella Android 2.1 -käyttöjärjestelmään. Tuloillaan on myös Adoben Flash 10.1, jonka kehitys Androidille on jo hyvässä vauhdissa, kuten tästä videosta ilmenee. Tarkkoja ajankohtia päivityksille ei vielä osattu antaa.

Motorola on valinnut BACKFLIP-malliinsa erikoisen rakenteen. Puhelinta voisi kuvailla parhaiten käänteiseksi simpukaksi, sillä näyttö ja näppäimistö taittuvat päinvastaiseen suuntaa kuin mihin on yleensä totuttu. Yhtiön toimitusjohtaja kehuu uutukaisen uniikin rakenteen tekevän laitteesta älykkään ja sosiaalisen.

Puhelimen varsinaisiin ominaisuuksiin kuuluvat HSDPA 7,2 Mbps, WiFi, A-GPS, Bluetooth, QWERTY-näppäimistö, 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä, microSD-muistikorttipaikka, viiden megapikselin automaattitarkenteinen kamera, LED-salama ja 3,1 tuuman kosketusnäyttö, joka kykenee 320 x 480 pikselin tarkkuuteen. Mielenkiintoa herättää myös näytön taakse asetettu BACKTRACK-kosketuslevy, joka toimii navigointinäppäimenä.