Nokia tavoittelee yli 500 miljoonan kappalemyyntiä vuoden 2010 aikana

Maailman johtavan matkapuhelinvalmistajan Nokian tavoitteena on myydä tämän vuoden aikana yli 500 miljoonaa matkapuhelinta, jolla se ylittäisi analyytikoiden ennakko-odotukset. Yhtiön tavoitteesta kertoi matkapuhelinyksikön johtaja Rick Simonson, joka samalla painotti, että kyseessä ei ole niin sanottu yhtiön virallinen ennustus tälle vuodelle.

Vuonna 2010 Nokia tulee toimittamaan yli 500 miljoonaa laitetta kolmen alustan ympärillä, mikä tarkoittaa globaalisti noin 40 prosentin markkinaosuutta”, sanoi Rick Simonson Intialaisen Economic Timesin haastattelussa.

Simonsonin arvio myynnistä ylittää reilusti analyytikkojen ennustukset. Reutersin viime vuoden marraskuussa teettämässä kyselyssä tutkijoiden keskimääräinen arvio suomalaisvalmistajan myynnistä tälle vuodelle oli 458 miljoonaa puhelinta.

Haastattelussa puhelinyksikön johtaja otti kantaa myös eri matkapuhelinalustojen tulevaisuuteen. Simonsonin mukaan markkinoilla on tilaa korkeintaan viidelle eri alustalle, joka sulkisi pois suuren osan nykyisestä tarjonnasta, johon kuuluvat muun muassa Symbian, Maemo, Windows Mobile, Google Android, iPhone OS, WebOS, RIM OS ja Samsungin tuleva bada.

Lähde: Reuters

3 kommenttia

 1. nokian johtajat, matkapuhelinyksikön johtaja Rick Simonsonia myöten tuntuvat olevan satusetiä… tj ja tämä ricki toitottaa kuinka hyvin nokialla menee tulevaisuudessa ja tämä yx tollo antaa säännöllisin väliajoin osakkeenomistajien kannalta huolestuttavia lausuntoja lehdistölle.

  kertokaa nyt helvetissä välillä jotain konkreettisia saavutuksia, eikä vain utopistisia toiveita tulevaisuudesta. mielestäni nokian tollo johto on aiheuttanut jo tarpeeksi epävarmuutta sekä kuluttajissa että osakkeenomistajissa… voisivat yhteisen edun nimissä erota.

  ps. ymmärrän kyllä, että tällä pörssikurssilla on vaikea erota kun itse laaditut, paljon yrityksen aikaa vieneet optiosuunnitelmat tuottavat liian vähän.

  pps. ehdotus: pitäkää julkisuudessa suunne kiinni kolme kuukautta… vähentää se ainakin hämmennystä yrityksestä nimeltä nokia!

  t. osakkeenomistaja

 2. Veikkaan, että Nokia teki aika kovan joulumyynnin N900:lla sekä halvoilla S60 5th sarjalla (kuten 5530 XM) ja Q4 tulee olemaan parempi kuin vuosi sitten. Ainakan täällä koto Suomessa molempia on myyty yhtä nopeesti kuin on kaupoista irronnut.

  Nokia tekee mielestäni aika pirun kovan saavutuksen, jos kykenee pitämään 40% markkinaosuuden, sillä alalle on tullut niin paljon uusia pelaajia edellisin vuoden aikana.

 3. Suomen myynti ei paljon paina. Nokian suurin ongelma on, että sen brandi on down. Nokia huomasi liiaksi turhan myöhään, että insinööri käyttöliittymät on down. Se, että Nokia tekee 500 miljoonaa halpispuhlinta, pilkkakatteella Intiaan ja Swazimaahan ei paljon sijoittajia eikä osakkeenomistajia ilahduta. Tilannetta ei suinkaan paranna varsinkin Kallasvuon tankero englannilla tapahtuva esiintyminen. Miten noin kovaa vuosipalkkaa saava mies voi näyttää kuin metsästä kiskotulta ratakiskolta, jos vertaa vaikka Applen Steve Jobsin esiintymiseen. Ei tarvitse veikata kun tietää, että Nokia suurin häviäjä matkapuhelin markkinoilla vuonna 2010.

Kommentointi on suljettu!