Final Fantasy -pelisarjan luoja työskentelee iPhone-projektin parissa

Legendaarinen roolipelisuunnittelija Hironobu Sakaguchi kertoo työstävänsä projektia Applen iPhonelle, jonka odotetaan valmistuvan tämän vuoden aikana. Tarkemmin projektin yksityiskohdista ei vielä tiedetä, mutta kehityshistorian huomioiden odotettavissa lienee jonkinlainen seikkailuun, hahmojen kehitykseen ja vuorovaikutukseen nojaava peli.

Hironobu Sakaguchin tunnetaan parhaiten suositun Final Fantasy -pelisarjan luojana. Sen lisäksi suunnittelijan kädenjälki näkyy myös muun muassa Super Mario RPG-, Chrono Trigger– ja Xenogears -peleissä. Sakaguchin lupaileekin tulevasta pelistään jymymenestystä, joka ei aiempia projekteja katsottuna ole yhtään mahdoton tehtävä.

Apple saavutti vuoden 2009 aikana itselleen vankan aseman kannettavien pelilaitteiden markkinoilla, joka näyttää jatkuvan entistäkin vahvempana vuonna 2010. Yhtiö on myös itse huomannut asemansa, sillä viimeisimmän sukupolven iPod Touch -medialaitetta kampanjoidaan paljolti pelien voimalla. Kuluvan vuoden aikana Apple saattaa hyvinkin asettaa todellisen paineen perinteisille kannettaville pelilaitteille, joiden valtiaina ovat Nintendo ja Sony.

Lähde: TUAW