HTC:n uusi älypuhelin on nimeltään Smart

Taiwanilainen matkapuhelinvalmistaja HTC ottaa CES-tapahtumassa julkaistun Smart-puhelimen myötä käyttöön kolmannen mobiilialustan Windows Mobilen ja Google Androidin rinnalle. Uusi alusta on paremmin siruvalmistajana tunnetun Qualcommin BREW, joka antaa HTC:n omien sanojensa mukaan mahdollisuuden tuoda markkinoille aggressiivisemmin hinnoiteltuja älypuhelimia.

Yhtiön uutukaisessa keskeisessä roolissa on jo muun muassa HD2:sta ja Herosta tuttu Sense-käyttöliittymä. Sen avulla käyttäjä voi luoda puhelimestaan persoonallisen sekä nähdä kaverien liikkeet ja ajatukset useiden sosiaalisten verkostojen kautta. Mukana ovat myös vaihdeltavat kotinäkymät, HTML-selain ja HTC People -sovellus.

HTC Smartin tehopuolesta vastaa 300 megahertsin suoritin, jonka lisäksi sekä ROM- että RAM-muistia on tarjolla 256 MB:tä. Puhelimen muita ominaisuuksia ovat HSDPA, Bluetooth 2.0, microSD-muistikorttipaikka, 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä, kolmen megapikselin kamera, salamavalo, ja 2,8 tuuman resistiivinen QVGA-kosketusnäyttö.

Kooltaan Smart on 104 x 55 x 12,8 millimetriä ja se painaa 108 grammaa.

Uutuus saapuu Euroopan ja Aasian markkinoille kevään aikana.

3 kommenttia

 1. Tyypillinen tuleva halpapuhelin, joka ei pääse ominaisuuksillaan loistamaan. Uuden alustan vuoksi sovellusvalikoimakin on olematon. Ei kiinnosta nörttejä.

  1. Samalla tuo tasaisen harmaa ulkomuotokaan ei välttämättä kovin monia kosiskele, vaikka yleisesti ottaen metallinharmaa on se kaikista suosituin (ja ostetuin) maali laitteissa, heti mustan jälkeen.

  2. On aika erikoista, että BREW’stä puhutaan usein kuin se olisi jokin aivan vastikään julkasitu alusta, näin ei kuitenkaan itseasiassa ole.

   BREW on QualCommin alunperin CDMA-puhelimille kehittämä mobiilialusta, joka julkastiin ensimmäisen kerran jo vuonna 2001. Vertailun vuoksi ensimmäinen Symbian versio julkaistiin myöskin vuonna 2001. Samaten Nokia julkaisi S60 alustasta ensimmäisen version vuonna 2001.

   Eli BREW on samanikäinen alusta kuin Symbian. Jos otetaan huomioon se, että Symbian perustuu Psion EPOC32 -käyttöjärjeetelmään, niin sillonkin ikäeroa BREW:n ja Symbianin välillä on vain nelisen vuotta, koska EPOC32:n ensimmäinen versio julkaistiin 1997.

Kommentointi on suljettu!