Palm esitteli Plus-versiot Pre- ja Pixi-puhelimista

Matkapuhelinvalmistaja Palm on esitellyt Pre Plus– ja Pixi Plus -puhelimet, jotka tulevat myyntiin Yhdysvalloissa Verizon Wireless -operaattorin kautta 25. tammikuuta. Molemmat uutuuksista sisältävät muutamia erikoisuuksia ja parannuksia alkuperäisversioihin nähden, joita USA:ssa myy Sprint.

Eniten muutoksia on kokenut vuoden 2009 CES-tapahtumassa esitelty ja saman vuoden kesällä myyntiin rantautunut Palm Pre. Tuoreessa Pre Plus -mallissa on perusversioon nähden tuplasti sisäistä tallennustilaa, joka tarkoittaa hyppäystä 8 gigatavusta 16 gigatavuun. Merkittävä parannus on niin ikään RAM-muistin tuplaantuminen 512 MB:hen, jonka ansiosta moniajo sujuu entistäkin sujuvammin. Näkyvistä muutoksista vastaavat näytön alta poistettu näppäin, selkeämmän värityksen saanut QWERTY-näppäimistö ja mukaan vakiona liitetty Touchstone-latausaseman kanssa yhteensopiva takakuori.

Palm Pixi Plus -mallin merkittävin parannus on ehdottomasti WiFi-tuki, jonka puute on perusversion suurin heikkous. Uudistukseksi voitanee myös lukea värilliset takakuoret, jotka ovat yhteensopivia Touchstone-latausaseman kanssa ja tulevat saataville pinkkinä, sinisenä, vihreänä, oranssina ja mustana.

Puhelinten muita ominaisuuksia ovat webOS-käyttöjärjestelmä, QWERTY-näppäimistö, GPS, Bluetooth, 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä ja kiihtyvyysanturi. Pre Plussasta löytyy lisäksi 3,1 tuuman kosketusnäyttö ja kolmen megapikselin kamera. Pixi Plussan näyttö on 2,63 tuumaa ja kamerassa pikseleitä on kaksi.

Lähteet: Palm, Gizmodo & Engadget