Microsoftin Windows Mobile 7 tekee ensiesiintymisensä helmikuussa MWC:ssä?

Microsoftin seuraavan sukupolven mobiilikäyttöjärjestelmän arvellaan tekevän ensiesiintymisensä helmikuun puolessa välissä pidettävässä Mobile World Congress -tapahtumassa. Tiedot perustuvat yhtiön Entertainment and Devices -yksikköä johtavan Robbie Bachin lausuntoon analyytikkotilaisuudessa 7. tammikuuta, jonka mukaan Windows Mobile 7:stä tullaan puhumaan MWC:ssä. On hyvin todennäköistä, että alusta tekee ensimmäisen julkisen esittäytymisensä tuolloin.

Viralliset tiedot Windows Mobile 7:n suhteen pysyvät edelleen vähäisinä. Selvää tässä vaiheessa lienee kuitenkin se, että tulossa on todellisia uudistuksia, jotka modernisoivat Microsoftin kilpailijoista jälkeen jääneen mobiilijärjestelmän. Käyttöliittymän osalta vihjeitä voi yrittää hakea Zune HD:sta, johon yhtiö on onnistunut luomaan näyttävän ja jouhevan käyttöympäristön.

Olen nähnyt sen ja kokeillut sitä”, kommentoi Robbie Bach ja jatkoi ”Windows Mobile 7 vie rimaa ylöspäin, mutta ei ainoastaan evoluutiomielessä.

Windows Mobile 7:n varsinaisen valmistumisen odotetaan tapahtuvan kuluvan vuoden loppupuoliskon aikana. Laitteisiin sen pitäisi myös ehtiä vielä vuonna 2010, sillä LG on vihjaillut uutuusjärjestelmän vauhdittavan osaa sen tämän vuoden älypuhelimista.

Aikataulullisesti ohjelmistojätin tahti on erittäin kova, koska Windows Mobile 6.5 saapui markkinoille viime vuoden lopulla. Aiempien tietojen mukaan se tulee säilyttämään asemansa myös seiskaversion ilmestymisen jälkeen, sillä yhtiön tavoitteena on pitää markkinoilla kahta versiota, joista uusin suuntaa viimeisintä huutoa oleviin huippumalleihin.

Lähteet: ZDNet & Engadget