Palm panostaa 3D-pelaamiseen

Innovatiivisella webOS-käyttöjärjestelmällään markkinoilla taisteleva Palm on ottanut merkittävän loikkauksen eteenpäin 3D-pelaamisen saralla. Yhtiö esitteli CES 2010 -messuilla yhdessä kehittäjien kuten EA:n ja Gameloftin kanssa useita nimikkeitä, jotka ovat heti saatavilla Palm Pre -puhelimelle App Catalog -ohjelmistokaupasta. Mukana ovat muun muassa seuraavat pelit: Need for Speed Undercover, The Sims 3, MONOPOLY ja Let’s Golf!.

Olemme erittäin innostuneita webOS-alustan potentiaalista 3D-pelaamisen suhteen. Tämä on eräs merkittävimmistä sovelluskategorioista, ja työskentelemme läheisessä yhteistyössä johtavien pelikehittäjien kanssa tuodaksemme loistavan pelikokemuksen asiakkaillemme”, iloitsi Palmin Katie Mitic.

Tuoreet pelijulkaisut on kehitetty Palmin uudella Plug-in Development Kit -työkalulla (PDK), johon nyt esiteltyjen nimikkeiden kehittäjät ovat päässeet käsiksi ennakkoon. Uusi työkalu antaa kehittäjille mahdollisuuden liittää webOS-sovelluksiin C- ja C++-koodia, jonka ansiosta mukaan saadaan uusia toiminnallisuuksia. Yhtiön tavoitteena on tuoda PDK:sta julkinen beta-versio saataville maaliskuussa.

Uusien pelien myötä yhtiön App Catalog -ohjelmistokauppa ylitti vihdoin 1000 sovelluksen rajapyykin. Palmin kehitys sovellusrintamalla on ollut hidasta, mutta suurten yhtiöiden panostus alustaan luo uskoa tulevaisuuteen.

Lähde: Palm