Googlen asiakaspalvelu Nexus One -käyttäjille takkuaa

Hakukoneestaan ja useista ilmaisista verkkopohjaisista palveluistaan tunnettu Google ei ole niittänyt mainetta hyvällä asiakaspalvelulla. Yhtiö on tukeutunut asiakkaiden ongelmien ratkonnassa lähinnä automaattisiin vastauksiin ja yleiseen keskustelupalstaan, jossa käyttäjät voivat auttaa toisiaan. Tällainen käytäntö ei ole kuitenkaan riittävä Nexus One -puhelimen ostaneille asiakkaille, jotka ovat maksaneet tuotteestaan jopa 530 dollaria.

Arvostettu uutisjulkaisu New York Times kirjoittaa useiden asiakkaiden kokeneen tyytymättömyyttä Googlen asiakaspalveluun. Pahimpana ongelmana koetaan puhelintuen puuttuminen, jonka vuoksi käyttäjät ovat kokonaan sähköpostin varassa. Tilannetta pahentaa entisestään se, että viesteihin vastaaminen kestää Googlelta useimmiten 2-3 päivää, joka on kestämätön aika käyttäjälle, jonka ainoa puhelin on Nexus One.

Verkkopalveluiden kanssa tutuksi tulleet automaattivastaukset kiusaavat myös Nexus One -asiakkaita. ”Tähän mennessä en ole onnistunut saamaan yhteyttä todelliseen henkilöön. Olen saanut vain valmiiksi purkitettuja vastauksia”, kommentoi tilannetta uutuuspuhelimen ensimmäisten joukossa ostanut Kiran Konathala.

Googlen puolelta tilanteeseen ei ole haluttu liiemmin ottaa kantaa, mutta yhtiö kertoo joka tapauksessa pitävänsä asiakaspalveluun liittyvien ongelmien korjaamista tärkeänä. Yhtiön onkin syytä korjata tilanne nopeasti, jotta se ei vaikuta puhelimen menestykseen. Ensimmäinen askel olisi saada sähköpostin vastausaika lyhenemään, jonka jälkeen mukaan tarvittaisiin ehdottomasti asianmukainen puhelinpalvelu.

Lähde: Gizmodo