Ovi Store -kauppa saapui virallisesti Nokian N900 Maemo-puhelimelle

Nokian N900 ei kärsi enää kunnollisen ohjelmistokaupan puutteesta, sillä yhtiö on vihdoin tuonut Symbian– ja Series 40 -alustoilta tutun Ovi Storen Linux-pohjaiselle Maemo 5 -käyttöjärjestelmälle. Suomalaisvalmistaja julkaisi päivää ennen kaupan avausta ensimmäisen ohjelmistopäivityksen N900:lle, jonka kerrottiin valmistelevan laitetta Ovi Storelle. Sen asentamista vaaditaan, jotta kaupan saa toimimaan puhelimessa.

Ovi Store -ohjelmistokauppaan pitäisi päästä nyt suoraan valikosta löytyvän kuvakkeen kautta tai verkkoselaimen välityksellä osoitteella store.ovi.mobi. Käyttöliittymältään Maemo-versio kaupasta jäljittelee muilla alustoilla nähtyä Ovi Storea. Kauppaan aiemmin tutustuneille sen käytön ei siis pitäisi tuottaa juurikaan ongelmia.

Sovellustarjonta rajoittuu alkuvaiheessa muutamaan kymmeneen kappaleeseen, joten merkittävä osa käyttäjistä joutuu edelleen turvautumaan puhelimen hallintasovellukseen, jonka kautta löytyy paljon avoimen lähdekoodin ohjelmia ja pelejä. Ajan myötä Ovi Store kasvanee kuitenkin merkittävimmäksi lähteeksi sovellusten hankintaan myös Maemolla.

Lähteet: Nokia Conversations & The Nokia Blog

3 kommenttia

  1. Tässäkään uutisessa ei ollut MITÄÄN mielenkiintoista.
    N900 puuttuu edelleen siitä listasta josta saisi sen MELKEIN AINA ilmaisen ääniohjatun navigoinnin n900 LEIKKIKALUUN.

  2. Niin sen videon saikin poistaa. N900 Kelpaa vain pellavalion painoksi. Ps. katso ”pellavan valmistus”.

Kommentointi on suljettu!