Nexus Onen myynti vaatimatonta ensimmäisen viikon aikana?

Googlen 5. tammikuuta lanseeraama Nexus One -puhelin ei ole onnistunut saavuttamaan suurta suosiota ensimmäisenä myyntiviikkonaan, väittää analyytikkoyhtiö Flurry. Yhtiön keräämän datan perusteella hakukonejätin puhelinta olisi myyty ainoastaan 20 000 kappaletta, joka on varsin vaatimaton saavutus suuren kohun ja huhumyllyn saattelemana kauppoihin rantautuneelle Nexus Onelle.

Perspektiiviä Nexus Onen väitettyihin myyntilukuihin tuo niiden vertaaminen esimerkiksi Motorola DROIDiin, joka tuli Yhdysvalloissa saataville marraskuun alussa. Puhelinta myytiin ensimmäisen viikon aikana mukavat 250 000 kappaletta, joka on reilut 12 kertaa Google-puhelinta enemmän.

Heikkoon myyntiin voidaan hakea selitystä ainakin muutamasta tekijästä, joista merkittävin lienee rajoittunut myyntikanava. Uutuuspuhelimen voi ostaa vain Googlen Web Store -kaupasta, jonka ainoa maksuvaihtoehto on Google Checkout. Yhtiö ei pääse myöskään nauttimaan operaattoreiden suurista mainoskampanjoista, jotka ovat auttaneet muun muassa Motorola DROIDia menestykseen.

Lähde: UnwiredView

3 kommenttia

  1. Syitä huonoon alkumenestykseen on myös myynnin aloittamisen ajankohta (tammikuu), asiakaspalvelun puute ja 3G ongelmat.

  2. Jos olisin puhelinta ollut hankkimassa Nexus Onen ilmestymisen aikaan, olisivat puhelimen mitäänsanomaton ulkomuoto ja fyysisen näppiksen puute ajaneet minut pois harkitsemasta sitä. Samalla puhelimesta tuntuu puuttuvan ’se jokin’ joka tekisi siitä herkullisen hankittavan. Ainoa uutuus puhelimessa on Android 2.1, joka ei sekään kuitenkaan kuulemma ratkaisevasti eroa aiemmista Android versioista.

    Veikkaan että Nexus One oli vain jonkinlainen tarkkaan harkittu kokeilu jolla Google testasi suoriutumistaan puhelimen julkaisusta. Esim. työntekijöille jaetut proto(?)kappaleet eivät tietenkään johtaisi muuhun, kuin vuodettuihin kuviin. Näen tämän siis Googlen hypetysharjoitteluna. 🙂 Samalla Googlen yhteistyökumppaneilla on niin monta tuoretta lippulaivamallia tällä hetkellä myynnissä, joten alunperin koko Google puhelin oli mielestäni melko huono idea. Mielestäni tästä syystä Google ’ei voinut’ tehdä pankit räjäyttävää uutuuspuhelinta … vielä.

  3. Täytyy sanoa, että markkinointi on kussut pahemman kerran, jos nämä luvut pitävät paikkansa.

Kommentointi on suljettu!