Nokia 5800 XpressMusic sai vihdoin kineettisen rullauksen – uusi ohjelmisto saatavilla

Vuoden 2009 heinäkuussa verkkoon tippui tietoja Nokian aikeista tuoda 5800 XpressMusicille merkittävä ohjelmistopäivitys. Aikaa tuosta on kulunut paljon, mutta nyt käyttäjien odotus vihdoin palkitaan. Yhtiö on julkaissut ensimmäiselle massamarkkinoille suunnatulleen kosketusnäyttöpuhelimelleen 40.0.005-ohjelmistoversion, joka sisältää paljon uudistuksia.

Tuoreen ohjelmiston tärkeimpiä parannuksia ovat ehdottomasti kineettinen rullaus ja muun muassa 5530 XpressMusic -puhelimesta tuttu kotinäkymä, joka tarjoilee aiempaa enemmän muokkausvaihtoehtoja. Kineettinen rullaus parantaa puhelimen käyttökokemusta, sillä enää valikoita ei joudu selaamaan näytön sivulla olevaa palkkia liikuttamalla. Ikävä kyllä kineettinen rullaus puuttuu käyttäjien raporttien mukaan edelleen päävalikosta ja verkkoselaimesta.

Muita keskeisiä parannuksia ovat yleisen nopeuden kohentuminen, herkempi kosketusnäyttö ja automaattinen vaihto QWERTY-näppäimistöön, kun puhelin käännetään vaakatasoon esimerkiksi viestitilassa.

Nokian tavoin päivitys rullataan eri mallivarianteille hieman toisistaan poikkeaviin aikoihin, joten kaikille se ei välttämättä ole vielä saatavilla. Päivityksen pitäisi onnistua sekä verkon yli että Nokia Software Updater -sovelluksella. Ennen uuden ohjelmiston asentamista kannattaa puhelimen tiedoista ottaa varmuuskopiot.

Lähde: DailyMobile

5 kommenttia

 1. Kukahan mahtaa omistaa patentin ”kineettiseen rullaukseen”?

  1. Ei ainakaan Apple, jos nyt sitä vihjailet. Kinetic scrolling on meinaan paljon vanhempi keksintö kuin iPhone.

 2. Eipä onnistu toistaiseksi verkon yli, NSU:lla kylläkin onnistuu.

 3. Mielestäni tämä päivitys todellakin kannattaa. Se tekee vanhasta kunnon 5800XM mallista taas ajankohtaisen. Muistutettakoon vielä, että peruspuhelin+ hintaluokasta ei löydy vastaavanlaista puhelinta, jossa on mm. GPS paikannus.

  Mitä itse huomasin parantuneen päivityksessä oli myös kameran ’hämäränäkö’, eli kuvista ei tule aivan yhtä rakeisia kuin ennen ja siten kuvan tarkentaminen kameran optiikalla toimii paremmin.

  Tuo ’automaatti QWERTY’ on myös loisto lisä puhelimeen. Kauan eläköön 5800! 🙂

  1. Kuinkas itse en saa päivitettyä edes NSU:lla?

Kommentointi on suljettu!