Nokialta jo toinen päivitys N900:lle – mukana uusia ominaisuuksia

Nokia päivittää jälleen N900-multimediatietokonettaan uudella ohjelmistolla. Yhtiö julkaisi jo aiemmin tällä viikolla päivityksen Maemo-puhelimelleen, jolla valmisteltiin laitetta Ovi Store -sovelluskaupalle, joka on nyt kaikkien N900-käyttäjien saatavilla. Tällä erää tarjolla on hieman laajamittaisempi päivitys, jonka hakeminen puhelimeen onnistuu verkon yli tai Nokia Software Updater -sovelluksella.

Uusi Maemo 5 PR1.1 -ohjelmisto sisältää useita vakauteen, suorituskykyyn ja käytettävyyteen liittyviä parannuksia. Sen myötä N900 käyttää muun muassa vähemmän suoritintehoa ja muistia videokuvauksen aikana sekä mahdollistaa saapuvan puhelun hiljentämisen pyöräyttämällä puhelimen väärinpäin pöydälle. Kohennusta on tapahtunut myös verkkoselaimen suorituskyvyssä, jonka ansiosta sivujen latautumisen ja renderöinnin pitäisi sujua aiempaa nopeammin.

Päivityksen merkittävimpien uusien ominaisuuksien joukkoon lukeutuu ehdottomasti Mail for Exchange -sovelluksen Microsoft Exchange Server 2003 -tuki. Yhtiö kertoo lisäksi optimoineensa Ovi Maps -karttasovellusta, jonka myötä hakujen tekeminen ja reitin laskeminen sujuu nopeammin.

Kokonaisuudessaan Maemo 5 PR1.1 -ohjelmiston sisältämät uudistukset löytyvät Maemo.orgista tämän linkin takaa.

Lähde: Nokia Conversations

6 kommenttia

 1. ”mahdollistaa saapuvan puhelun hiljentämisen pyöräyttämällä puhelimen väärinpäin pöydälle”

  Tuo hiljentäminen kyllä toimi jo aikaisemminkin. Lisäksi nettiselaimen sää nyt portrait moodiin crtl + shift+ o näppäinyhdistelmällä. Vaikka melko torso kyllä tuntuu olevan tuo selaimen portrait tuki vielä.

  1. Outoa. Miksihän toiminto mainittiin uusien ominaisuuksien joukossa Maemo.orgissa…

 2. Kovin hirveästi en ole ehtinyt laitteellani leikkiä tämän päivityksen jälkeen, mutta mielestäni päivitys on hyvä enne tulevasta.

  Päivityshän korjasi yli 150 bugia, jonka yhteisön jäsen oli ilmoittanut Maemo.orgiin. Sen lisäksihän molemmat päivitykset menivät yhteisön testiin ennen virallista julkaisua viimeisten silausten tekemiseksi. Mielestäni voimme heittää N900:n kohdalla hyvästit sellaisille peloille, että uudet päivitykset toisivat uusia bugeja, kuten esim 5800:n ensimmäisten päivitysten kanssa kävi.

  Aivan loistava laitehan tämä on, kaikista eniten kiinnostaa katsoa, kestääkö akku paremmin näiden changelogissa mainittujen korjausten avulla.

  1. Päivityksen testaaminen yhteisön avulla kuulostaa kyllä erittäin hyvältä ja viisaalta. Mikä voisikaan olla ikävämpää kuin päivitys, joka tuo uusia bugeja?

 3. Hyvä päivitys. Näytön reagointi kosketukseen tuli loistavaksi, käytettävyys parani entisestään merkittävästi – nyt se on nautinnollista! 🙂 😀

  Toiminnot nopeutuivat, kosketus tarkentui, säätöjäkin taisi tulla lisää tai ainakin minä havaitsin niitä kameran kohdalla.

  Päivitys itsessään oli ’sika’helppo – suoraan laitteeseen. Ei tarvittu mitään pc:itä, tms apuna. Kaikki asetukset, kalenterimerkinnät, osoitelistat, ym säilyivät. En tarvinnut varmuuskopioista palautuksia, tms. En kyll sellaista tehnytkään, vaikka mahdollisuus olisi ollut yhtä ’nappia’ klikkaamalla.
  Todella helppoa ja käyttäjäystävällistä!

  Kyll Nokiakin osaa, kun on pakko – vai olisko niin, ett Maemo-porukka kiitoksen ansaitseekin …Nokiasta huolimatta…

  1. Meikäläisen akku kestää rahdun verran paremmin tämän päivityksen myötä. Toisaalta sellaisessa tehokäytössähän tämä on että ei tähän mikään auta.

   nimim. Torrent ohjelma puhelimessa

Kommentointi on suljettu!