Googlen seuraava puhelin kosiskelee yrityskäyttäjiä QWERTY-näppäimistöllä?

Nexus One tuskin jää hakukonejätti Googlen ainoaksi yritykseksi vallata matkapuhelinmarkkinat. Arvostettu uutistoimisto Reuters kertoo Google Android -käyttöjärjestelmän kehityksestä vastaavan Andy Rubinin sanoneen, että yhtiön seuraava puhelin keskittyy yrityskäyttäjiin ja saattaa sisältää fyysisen QWERTY-näppäimistön.

Yhdysvaltojen markkinoita ajatellen mahdollinen yrityspuhelin tulisi uhkaamaan eniten kanadalaisen RIM:n BlackBerry-puhelimia, jotka ovat yleisesti olleet rapakon takana suosiossa yritysten keskuudessa.

Tärkeintä Rubinin lausunnossa on joka tapauksessa Googlen ajatus toisesta puhelimesta, joka viittaa yhtiön pitkän tähtäimen tavoitteisiin matkapuhelinmarkkinoilla. Ensimmäinen puhelin otettiin muiden Android-alustaa käyttävien tahojen toimesta vastaan melko positiivisesti, mutta tulevatko yhtiön laajentuminen ja valikoiva Web Store -kauppa lopulta vaikuttamaan negatiivisesti alustan käyttöön muiden valmistajien osalta, jää nähtäväksi.

Lähde: Reuters

1 kommentti

  1. Ai hittolainen tämä ei tiedä hyvää Nokian jenkkilän suunnitelmille. Nexus One saattoi olla hiukan vaivalloinen ensiyritys puhelinmarkkinoille, mutta Googlella on vielä sen verran tuulta purjeissaan ja kyseenalaistamatonta meriittiä, että jos tämä seuraava puhelin toimii edes OK tasoisesti niin se on todennäköisesti menestys. Mitään uutta ei sen tarvitse tuoda pöytään, mutta jos se näyttää paremmalta kuin Nexus One ja hoitaa 3Gt summuut paremmin niin sanoisin menestyksen olevan jopa taattua. Ja eiköhän seuraava puhelin tuo väistämättä uuden Androidin jossa on uusia ominaisuuksia.

    Mitenhän Nokia tähän vastaa? RIM on mielestäni jo matkallaan ulos markkinoilta, se on vain niin suosittu että mielestäni se selviäisi vuoden pelkällä painollaan jenkkimarkkinoilla ilman merkittäviä uusia julkasujakaan.

Kommentointi on suljettu!