Korealaislähde: Seuraavassa iPhonessa OLED-näyttö ja vaihdettava akku

Neljännen sukupolven iPhone nousee jälleen huhuihin, kun korealainen teleoperaattori KT kertoo seuraavan sukupolven iPhonen saapuvan yhtiön valikoimiin mahdollisesti jo huhtikuussa. Apple on tähän asti noudattanut selvää kaavaa puhelinjulkistuksissaan, mutta korealaisväite viittaisi mahdollisuuteen aikaisempaa nopeammasta aikataulusta. Yhtiö on perinteisesti tuonut myyntiin uuden iPhonen kesällä, vuosi edellisen mallin saapumisesta kauppoihin.

KT:n mukaan neljännen sukupolven iPhonesta löytyy OLED-näyttö ja videopuheluominaisuus. Korealaisyhtiö pitää myös hyvin todennäköisenä mahdollisuutta vaihdettavasta akusta, joka Applen nykykäytäntöä seuranneesta kuulostaa ehkä hieman epärealistiselta. Applehan on siirtynyt viime aikoina kiinteisiin akkuihin myös kannettavissaan, sillä näin tarjolla oleva tila voidaan käyttää paremmin hyväksi ja taata pidemmät toiminta-ajat.

Tehojen osalta seuraava iPhone laittaa kilpailijoilleen kampoihin tuplaydinprosessorilla ja nykyistä suorituskykyisemmällä grafiikkapiirillä. Kun mukaan lisätään vielä aiemmin huhuissa velloneet 64 gigatavun sisäinen muisti ja viiden megapikselin kamera, alkaa uusi iPhone kuulostaa teknisestikin erittäin mehukkaalta paketilta. Suurena kysymysmerkkinä on enää käyttöliittymä, joka todennäköisesti sekin kokee merkittäviä muutoksia.

Lähde: IntoMobile

2 kommenttia

  1. ”Korealaisyhtiö pitää myös hyvin todennäköisenä mahdollisuutta vaihdettavasta akusta, joka Applen nykykäytäntöä seuranneesta kuulostaa ehkä hieman epärealistiselta.”

    Ja jos tämä pitää paikkansa niin kyseessä on tietenkin Applen tuntien ”mullistava ja innovatiivinen edistysaskel, jolla toiminta-aika saadaan tuplattua matkoilla ollessa”

    Onhan tuo mielestäni ihan mahdollista. Jotain uutta täytyy puhelimeen tuoda ja kun muut komponentit ovat oletettavasti kutistuneet entisestään niin on voinut jäädä ylimääräistä tilaa, joka esim. akun muodon takia ei kuitenkaan ole ollut hyödynnettävissä akun kapasiteetin kasvattamiseen.

  2. Mielestäni tämä tuplaydinprossuilu kuulostaa myös todella epä-Applemaiselta, vaikka olihan 3G S melko tehokas puhelin tullessaan. En usko että Apple lähtee tosissaan mukaan tuohon teknologiakilpaan.

    Jos laitteeseen tulee vaihdettava akku, niin veikkaan sen johtuvan siitä, että tämmöisillä dreamspecseillä akkua kuluu siihen malliin että joutuu kantamaan mukanaan vara-akkua ;D

    Kaikessa vakavuudessa uskon seuraavan iPhonen olevan lähinnä päivitys niinkuin aiemmatkin iPhonet. Uudet ominaisuudet tulevat olemaan jonkin verran suorituskykyisempien komponenttien lisäksi esim. ominaisuudet saada iPhonelle laitetut tiedostot myös ulos laitteelta tai esim. tämä vaihdettava akku. Onhan uuden iPhonen ominaisuudet pitkälti olleet sellaisia, mitä on löytynyt jo aiemmin muista puhelimista. Eihän Apple ole varsinaisesti keksinyt mitään, loistavan ohjelmistoalustan, loistavan käyttöliittymän ja Apple laite-softa-toinen Apple laite ekosysteemin lisäksi.

Kommentointi on suljettu!