Hauska konsepti: Coca-Colaa puhelimeen

Matkapuhelinten virrankulutusta on pyritty ratkomaan muun muassa aurinkokennoin, joita hyödynnetään jo muutamissa markkinoilla olevissa malleissa. Tällaistenkin puhelinten ongelmaksi nousee kuitenkin perinteinen akku, joka muuttuu kiertonsa loppupäässä ongelmajätteeksi ja aiheuttaa haittaa ympäristölle.

Kiinalainen suunnittelija Daizi Zheng on luonut mielenkiintoisen konseptin, jossa pyritään ratkomaan sekä toiminta-aikoihin liittyviä ongelmia että vähentämään ympäristön saastumista. Kiinalaissuunnittelijan ideana on korvata puhelinten energianlähde niin sanotulla bioakulla, joka sisältäisi sokerista juomaa kuten Coca-Colaa. Zhengin laskelmien mukaan bioakulla puhelin voi parhaimmillaan toimia jopa neljä kertaa pidempään kuin perinteinen litiumakku yhdellä latauksella.

Lieriömäisen puhelimen sisuksiin kaadettu juoma muuttuu energian loputtua vedeksi, joten saasteita ei synny. Akun latautumistakaan ei tarvitse enää odotella, sillä veden voi heivata pois ja täyttää puhelimen saman tien sokerijuomalla, jolloin käytössä on taas täysi lataus.

Lähde: Engadget

5 kommenttia

 1. Unohditte vain mainita että konsepti kehitettiin Nokialle.

  ”Kiinalainen keksijä Daizi Zheng väittää kehittäneensä idean matkapuhelimen akusta, jota voi ladata kolajuomalla. Nokialle kehitetystä konseptista kertoo brittiläinen tv-kanava Sky News verkkosivuillaan.

  Akun prototyyppi on osa Daizi Zhengin lopputyötä lontoolaisessa Central Saint Martins -yliopistossa. Akkuidea on tehty Nokian tuella.

  Zheng kertoo Sky Newsille , että akku voi kestää kolme neljä kertaa pidempään kuin tavallinen litium-akku. Akku tuottaa sähköä limonadin sokerista. Kun akku kuluu loppuu, jäljelle jää vain vettä ja happea.

  Nokia ei aio kehittää prototyyppiä eteenpäin lähitulevaisuudessa. Zhengin mukaan Nokia piti kolapuhelinta liian futuristisena tällä hetkellä.”

  1. Kiitos tarkennuksesta. Tuo jäi kokonaan huomioimatta. 🙂

   1. Tämän voisi myös suoraan uutisessa kertoa.

 2. Miksei tuo voisi toimiakin, ku tämäkin kaveri melko pitkälle käy tuolla samalla ihmeaineella. 😀

 3. Pistäkääs nyt vielä tommonen myyntiin ni kyllä on hyvä.

Kommentointi on suljettu!