Japanilaiset esittelevät sormen liikkeisiin perustuvaa käyttöliittymää

Tokion yliopistossa on kehitetty intuitiivinen käyttöliittymä, jota voitaisiin mahdollisesti soveltaa tulevaisuuden matkapuhelimissa. Professori Masatoshi Ishikawan ja tohtori Takashi Komuron kutsuvat kehittämäänsä käyttöympäristöä ”vision-based Input Interface” -nimellä, jolla viitataan sormen ja kameran yhteispeliin.

Ajatukseltaan japanilaiskeksintö tuo mieleen Nintendon Wii-pelikonsolin, jonka kantava idea on liiketunnistukseen pohjautuva Wii Remote -ohjain. Tokion yliopistossa tuotettu tekniikka sopii kuitenkin paremmin kannettaviin laitteisiin, sillä sen liiketunnistus perustuu sormen eleitä rekisteröivään kameraan.

Prototyyppilaite tunnistaa kerralla kaikki viisi sormea liikkeineen ja etäisyyksineen. Käyttöliittymä mahdollistaa muun muassa kirjoittamisen, klikkaamisen sekä kuvien siirtelyn ja muokkauksen yhden sormen liikkeillä. Etäisyyden tunnistuksen ansiosta hyödynnettävissä ovat niin ikään erilaiset 3D-liikkeet, joiden ansiosta käyttöliittymässä itsessään voitaisiin mahdollisesti hyödyntää 3D-elementtejä.

Lähde: IntoMobile