HTC:ltä stylus-kynä HD2-kosketusnäyttöpuhelimelle

Kapasitiivisen kosketusnäyttöteknologian heikkoudeksi mielletään yleensä sen tapa reagoida ainoastaan sormen kosketukseen. Paremmasta herkkyydestä ja monikosketuksesta tunnettu tekniikka ei näin ollen toimi vaikkapa hanskat kädessä tai perinteisellä stylus-kynällä.

Taiwanilainen matkapuhelinvalmistaja HTC on tarttunut toiseen ongelmista julkaisemalla HD2-huippupuhelimelleen stylus-kynän, joka toimii myös kapasitiivisen kosketusnäytön kanssa. Lisävarusteen ongelmaksi muodostuu tässä tapauksessa sen mukana kuljettamisen vaikeus, koska puhelimessa ei ole omaa paikkaa stylus-kynälle. Harmitusta aiheuttaa myös kohtalaisen suolainen hinta, sillä kynästä joutuu köyhtymään noin 13 euroa.

Virallisen stylus-kynän saatavuus on vielä ilmeisen heikkoa. Myytävänä se on joka tapauksessa ainakin htcaccessorystore.comissa.

Lähde: Engadget

3 kommenttia

  1. Jotenkin harhaanjohtava uutinen tämä. Kun tuotetta tarkastelee tarkemmin niin tuo ”styluksen” kärki on vähintään pikkurillin pään kokoinen joten mitä hyötyä tuosta on yhtään kellekään? ei tuota voi verrata mitenkään resistiivisten näyttöjen stylukseen tai tarkkuuteen

  2. Jos ei iPhonea käyttäessä ole stylusta kaivannut, se kertoo enempi sitten siitä, ettei näytöstä ja laitteesta oteta kaikkea irti kapasitiivisen näytön takia. Sormisörkkiminen ei sovellu tarkkuutta vaativiin juttuihin. Esim. peruspiirto-ohjelman kohdalla jo luulisi kynää etsivän käteen.

    Isosta näytöstä on paljon enempi iloa, kun ei sormet peitä puolta siitä. Stylus tuo selkeää lisäarvoa resistiiviselle näytölle, kun voit minkä tahansa tikun ottaa avuksi.

Kommentointi on suljettu!