Uudessa iPhonessa kosketusherkkä kuori?

Huhut seuraavan sukupolven iPhone-puhelimen ympärillä muuttuvat entistäkin mielenkiintoisemmiksi. Lusikkansa soppaan heittää tällä kertaa Goldman Sachs -yhtiön analyytikko Robert Chen, jonka mukaan neljännen sukupolven iPhone on jotain ennennäkemätöntä ja tulee uudistamaan Applen kosketusnäyttöpuhelimen täysin.

Chenin mielenkiintoisin väite kohdistuu puhelinta ympäröivään kuoreen, jonka hän uskoo olevan kosketusherkkä. Kyseessä olisi ilmeisesti hieman Applen uuden Magic Mouse -hiiren kosketuspintaa jäljittelevä ratkaisu, jonka kautta osaa puhelimen toiminnoista olisi mahdollista hallita ilman näytön koskettamista. Vastaavan kaltaisia ideoita on jo nähty muutamissa puhelimissa, mutta pienemmässä mittakaavassa.

Aiemmat huhut ovat ehdotelleet seuraavaan iPhoneen myös OLED-näyttöä, viiden megapikselin kameraa, videopuhelutoimintoa, vaihdettavaa akkua, tuplaydinsuoritinta ja 64 gigatavun sisäistä tallennustilaa. Nähtäväksi jää, mitkä niistä lopulta toteutuvat. Tekniikan lisäksi mullistuksia odotetaan myös käyttöliittymään, jonka tulevista ominaisuuksista ei ole kuitenkaan minkäänlaista tietoa edes huhujen muodossa.

Lähde: Gizmodo

18 kommenttia

 1. toiset sen osaa ja toiset ei… hyvä Apple!

  jos em kännykkäkuvat näytettäisiin 1000:lle ihmiselle ja kysyttäisiin:
  – onko kyseessä tuleva Nokian vai iPhonen puhelin?
  – 1000 ihmistä vastaisi, että iPhonen puhelin.

  t. osakkeenomistaja

 2. psp säälin tyyliäsi mollata Nokiaa ja verrata sitä jatkuvasti appleen. Huolettaako noin pahasti? Vai sattuuko kun suomalainen yritys menestyy maailmalla ja maksaa yhteisöveroa Suomeen (vuonna 2008 646 milj. euroa)?

  ps. kannattaa jättää osakkeet sellaisille jotka niillä osaavat pelata, sinä et näköjään sitä osaa.

 3. Mutt siitä huolimatta, Nokian insinöörityön huippu-ylpeys näyttää ton rinnalta vanhalta halolta

 4. Paljonko toikin tulee maksamaan? 1500e ?? :O

  1. Applella hinnat pysyvät yleensä varsin vakaana, joten kovinkaan suuria heittoja nykyisestä mallista tuskin nähdään. 🙂

 5. Kaikki täälä tuntuu olettavan että tuleva iPhone näyttää tasan tuolta… 😀

 6. Kyllä taas Teemu innokkaasti puolustaa applea. Paistaa aika pahasti jo tuo fanittaminen läpi.

  1. Yllä olevan kommentin vai jutun perusteella? Aiempaan kommenttiini sanoisin, että faktahan on Applen kohdalla se, että hinnat tuskin suuria hyppäyksiä suuntaan tai toiseen ottaa. Tämä käy selväksi yhtiön hintapolitiikkaa seuranneille. Kaikkihan on toki siitä huolimatta mahdollista. 🙂

 7. En tiiä, mutta siistin näkönen tollanen hopea ja TODELLA ohut kotelointi! Me like very much!

 8. Selvennetään vielä, että kuvassa on pelkkä konsepti, joka ei ole Applen suunnittelema.

 9. Mitenkäs tuota ominaisuutta sitten käytännössä käytetään? En keksi oikein montaa käyttötarkoitusta kosketusherkälle kuorelle, koska näyttöhän on toisella puolella. Esim. hiirieleille ynm.
  On se ihan kiva, että ollaan ostettu muutama osake Applelta, mutta rupeaa pikkuhiljaa menemään yli nuo helvetin fanitukset.

  1. Idea lienee siinä, että takakuoren hipaisuilla voidaan esimerkiksi liikkua listoissa eteenpäin. Sormethan asettuvat yleensä puhelimen takakuoreen niin, että niitä voi kohtalaisen luontevasti liikutella.

   Motorolan BACKFLIP-puhelimessa on vastaavanlainen ratkaisu, joka kulkee nimellä BACKTRACK: Motorola BACKFLIP

 10. ja nyt sen kerrot… ett pelkkä fantasia tuo luuri onkin!
  Tää ei siis ollutkaan uutinen, vaan buffi eli tyhjä kuorrutus – på finska
  Hyvä leipuri susta vois tulla, kun mietit mitä isona tekisit

  1. Onneksi otsikossa on kysymysmerkki ja jutussa puhutaan huhusta. Missään vaiheessa ei sanotan yhdenkään jutussa esitettävän asian olevan varmaa tietoa.

 11. En vaa voi sille mitää, että Applen muotoilu vetoaa. Paljon enemmän kuin 10 vuotta vanhalta näyttävät ns. kotimaisen kilpailijamme tuotokset. Joskus muotoilullakin on väliä

  1. olet oikeassa… muotoilulla on väliä vaika suomalaiset tuntuvat väheksyvän sen merkitystä. yksi syy siihen on varmasti nokia, jonka useat puhelimet e-sarjaa lukuunottamatta ovat kömpelöitä, vanhahtavia.

   esim: n900 puhelimen muotoiluun ei ole käytetty ns muotoilijaa vaan se on selvästi ”insinöörituotos”. välillä tuntuu, että onko nokian palkkalistoilla yhtään länsimaista muotoilijaa.

   toivon hartaasti, että maemo 6:sen (n920) muotoiluun kiinnitetään enemmän huomiota kuin n900:n, joka muistuttaa enemmän silitysrautaa kuin puhelinta.

   ps. nokia, lainatkaa e-sarjan suunnittelijoita/muotoilijoita suunnittelemaan n920.

   t. osakkeenomistaja

 12. Taas tuollaista semi out of the box ajattelua Applelta, mutta semi siksi että onhan noita konsepteja nähty. Apple kuitenkin luultavasti toteuttaa sen kohtalaisen onnistuneesti. Saas nähdä. Teemulle pointsit Suomen ylivoimaisesti parhaasta mobiiliuutisoinnista…sopivasti objektiivisuutta, mutta suomalaisittain mukavasti Nokia painotteista..keep up the good work man!

  1. Kiitos! Mukavaa, että uutisia on kiinnostavaa seurata. 🙂

Kommentointi on suljettu!