Projektorit seuraava merkittävä trendi matkapuhelimissa?

Nykyaikaisen älypuhelimen vakiovarustukseen kuuluu merkittävä määrä ominaisuuksia kuten WiFi-yhteys, GPS-paikannus ja kamera. Niiden lisäksi kärkipään malleista löytyy usein myös suuri kosketusnäyttö, muistikorttipaikka ja reilusti sisäistä tallennustilaa. Seuraavaksi merkittäväksi trendiksi ennustetaan projektoreita, joiden uskotaan valloittavan matkapuhelimet tulevien vuosien aikana.

Tällä hetkellä niin kutsutut projektoripuhelimet ovat markkinoilla erittäin harvinaisia, vaikka esimerkiksi Samsung esitteli oman I7410-mallinsa jo viime vuoden helmikuussa. Sen jälkeen markkinoilla on nähty muun muassa LG:n eXpo, jonka takakuoren paikalle voi asettaa lisävarusteena saatavan picoprojektorin.

Kämmenelle mahtuvia picoprojektoreita valmistava Microvision uskoo matkapuhelimien nousevan yhtiölle merkittävään rooliin tulevaisuudessa. Yhtiössä arvellaankin tekniikan kypsyessä projektoreiden valtaavan matkapuhelimet samaan tapaan kuin kameran, josta on vuosien saatossa tullut matkapuhelimien perusominaisuus.

Projektoreiden yleistymiseen uskotaan, koska niiden myötä muun muassa elokuvien katselu matkapuhelimilla helpottuu huomattavasti. Nykyiseltään pidempien videoiden seuraaminen matkapuhelimella ei ole kovinkaan miellyttävä kokemus, mutta projektorin myötä samasta elokuvasta voi nauttia esimerkiksi kaveriporukan kesken heijastamalla kuvan seinälle.

Lähde: Reuters

1 kommentti

  1. Puhelimessa oleva projektori olisi toki ihan kiva olla. Eri juttu sitten kuinka paljon tuollainen projektiori vie virtaa ja kuinka hyvä kuvan laatu siinä todella on. Jos käytettävissä on televisio, niin parempilaatusen kuvan saa varmasti käyttämällä puhelimen tv-out -liitäntää.Mutta aina se töllö ei ole lähistöllä, joten niitä tilanteita varten tuo olisi kyllä ihan mainio lisä puhelimeen.

Kommentointi on suljettu!