Nokia vastaa Googlelle heittämällä kehiin ilmaisen navigoinnin: Ovi Kartat

Maailman matkapuhelinmarkkinoiden ykköspaikkaa pitävä Nokia ilmoitti tänään, että sen Ovi Kartat -palvelu muuttuu täysin ilmaiseksi. Tästä eteenpäin käyttäjät pääsevät käsiksi karttasovelluksen kävely- ja autonavigointiominaisuuksiin ilman erillistä maksua. Yhtiön julkistusta voidaan pitää suorana vastauksena Googlen suuntaan, joka esitteli viime vuoden lopulla oman Maps Navigation -palvelun, joka tarjoaa Android-käyttäjille ilmaisen autonavigoinnin.

Nokian vahvuus Googlen palveluun nähden on sen erittäin laaja saatavuus. Siinä missä hakukonejätin ääniohjaava autonavigointi toimii ainoastaan Yhdysvalloissa, on Nokian vastaava palvelu saatavilla yli 74 maassa ja 46 eri kielellä. Lisäksi tarjolla on liikennepalvelut yli 10 maassa ja yksityiskohtaiset kartat yli 180 maassa.

Nokia on ainoa yritys, joka tarjoaa maailmanlaajuiset mobiilit navigointipalvelut sekä autoilijoille että jalankulkijoille. Toisin kuin perinteiset autonavigointijärjestelmien valmistajat, me emme pakota kuluttajia ostamaan karttoja eri maita ja alueita varten vain muutaman päivän matkan takia. Sen sijaan tarjoamme kuluttajille korkealaatuiset kartat ja navigointipalvelut ilman lisäkuluja ja kaikilla käyttäjien edellyttämillä toiminnallisuuksilla varustettuna”, sanoo Nokian Markets-yksikön johtaja Anssi Vanjoki.

Tavoitteena Nokialla on lisäkustannusten poistamisen myötä kasvattaa navigointipalveluiden käyttäjämäärää merkittävästi nopealla aikataululla. Näin yhtiö pyrkii johtavaksi toimiaksi mobiilikartoissa, navigoinnissa ja paikkatietoa hyödyntävissä palveluissa.

Uudistettu Ovi Kartat -sovellus löytyy osoitteesta www.nokia.fi/kartat. Se on yhteensopiva kymmenen eri Nokian älypuhelimen kanssa: N97 mini, 5800 XpressMusic, 5800 Navigation Edition, E52, E55, E72, 5230, 6710 Navigator, 6730 classic ja X6.

12 kommenttia

 1. Eli nyt Nokiasta tulee myös maailman suurin navigointilaitteiden valmistaja. Nokiahan on jo maailman suurin matkapuhelin, radio, kamera ja MP3-soitin valmistaja.

 2. Uusin ilmaisella navigoinnilla varustettu Ovi Kartat löytyy jo suoraan puhelimen päivityksistä, ainakin Nokia 5800 XpressMusicille sain sen just äsken haettua.

  1. miten sen ilmaisen navigoinnin saa tohon nokia 5800 xpres.:siin??

 3. Mahtava homma! Uusi 3.3 onkin liukkaampi käyttää kuin edelliset.

 4. ku tulis myös N900:lle… Kartat ja navigointi on todella hieno juttu, vaikka maksoikin Nokialle melkoisesti.
  Kiitos tästä kuuluu kuitenkin Googlelle! Joka pakotti Nokian tekemään tän ratkaisunsa, aiemmista Adroid-vähättelyistään huolimatta.

 5. tuleekohan uudistunut nokia maps 5730:een?

  1. Ehkä tulevaisuudessa, mutta varmasti asiaa ei vielä pysty sanomaan.

 6. Todella kova tempaus, täytyy myöntää. Olisin uskonut, että polkuhintainenkin navigointipalvelu olisi varmaan riittänyt (tyyliin 20e), jolloin monelle vähän tarvitsevalle (kuten allekirjoittanut) halpa hintakin olisi avittanut ostopäätökseen. Tietty on yhtä oikein sanoa Nokiaa suurimmaksi navigaattorivalmistajaksi kuin sitä sanotaan suurimmaksi kameravalmistajaksikin. Totta toinen puoli, toista voidaan vähän kyseenalaistaa.

  Mielenkiintoista nähdä, mikä vaikutus tällä tulemaan. Faktahan kuitenkin on, että ne varsinaiset laitteet ovat tällä hetkellä N900 lukuunottamatta melkoista kuraa ja näyttää ettei Symppari-puolella saada Androidille kilpailevaa tuotetta ainakaan ennen syksyä kauppojen hyllylle. Navigointipalvelu siis auttaa pelaamaan tässä suhteessa aikaa. Jotenka nyt kannattaisi kyllä leimata N900 lippulaivaksi ja pyrkiä tuomaan navigointi myös siihen asap.

 7. Latasin eilen navigoinnin 5800 Xpress Music puhelimeeni. Mielestäni todella toimiva ja monipuolinen navigointisofta tämän päiväisen testin perusteella. Käyttöliittymä on myös milestäni onnistunut. Tuli tarpeeseen, koska olin miettinyt navigointilisenssin ostamista. Kun wlan alueella lataa reitin niin 3g dataa ei edes kulu matkalla. Itselläni kun on vain 25mt data kuukausidatapaketti. Kotona surfailen Opera mobile 10:llä wlan verkolla. Monilla on autossaan navigaattori mutta itselleni tämä kombinaatio on sopiva koska tarvitsen navigaattoria harvoin ja ei olisi viitsinyt ostaa erillistä navigaattoria siksi. Nyt pitää vielä hankkia teline autoon. Akkua tuo GPS ei tunnu vievän kohtuuttomasti kun puhelimessa on tuo uusin v4 firmwarekin. GPS ohjaus toimi testin perusteella tarkasti. Pointsit Nokialle. Säästin tukun rahaakin.

 8. Surukseni en voi kuin todeta, että Ovi Maps ilmaislisenssiä N900:lle ei ole Nokian suunnitelmissa tällä hetkellä.

  Sapettaa niin julmetusti, mutta toisaalta tämä opiskelija kulkee lähinnä julkisilla, joten mihinpä sitä navigaatiota käyttäisi 😀 Uusin Ovi Mapsin Maemo versiokin kun on nyt aivan käypää kamaa ja pirtää reittejä ajaen, jalan ja pyörällä sujuvasti.

 9. Kyllä se N900:lle on tulossa mutta aikataulu on vähän epäselvä. Ensin kuitenkin nuo suositummat S60 puhelinmallit ja sitten muut. Vaimollakin uusi S40 simpukka Karttoineen odottelee päivitystä.

  BTW en ymmärrä miksi nokusa haukutaan niin julmetusti? Esim. 5800 on hintaisekseen aivan loistava kapine! Eikä täys verinen navigointi tee siitä ainakaan huonompaa…

Kommentointi on suljettu!