Sony Ericsson Vivaz: kosketusnäyttö, HD-videotallennus ja Symbian

Matkapuhelinvalmistaja Sony Ericssonin Symbian-pohjaisten puhelinten mallisto laajentuu uudella jäsenellä. Yhtiö on esitellyt viime vuoden lopulla kauppoihin rantautuneen Sation rinnalle uuden Vivaz-nimeä tottelevan kosketusnäyttöpuhelimen. Se edustaa valmistajan uutta human curvature -muotokieltä, joka tulee näyttelemään keskeistä roolia Sony Ericssonin kuluvan vuoden mallistossa.

Sony Ericsson Vivaz keskittyy eritoten videokuvaukseen. Puhelimen 8,1 megapikselin kameralla voi nauhoittaa HD-tason 720p-videokuvaa, joka nostaa sen tältä osin Sation 12,1 megapikselin kameraa parempaan asemaan. Mukana on lisäksi LED-salama ja jatkuva automaattitarkennus, johon ollaan yleensä totuttu vain perinteisissä kuvauslaitteissa.

Kameran lisäksi uutuuspuhelimesta löytyy myös paljon muutakin. Mukaan on pakattu 720 megahertsin suoritin, HSDPA, WiFi, GPS, FM-radio, microSD-muistikorttipaikka ja 3,2 tuuman kosketusnäyttö, joka on tarkkuudeltaan 640 x 320 pikseliä ja kykenee toistamaan 16 miljoonaa väriä. Huomioitavaa on niin ikään 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä, jonka puuttuminen on teknisesti ajatellen eräs Sation suurimmista miinuksista.

Sony Ericsson Vivaz saapuu myyntiin tammi-maaliskuun aikana. Värivaihtoehtoina ovat Cosmic Black, Galaxy Blue, Moon Silver ja Venus Ruby. Myyntipakkauksen mukana toimitetaan kahdeksan gigatavun muistikortti.

Lähteet: GSMArena & se-blog

2 kommenttia

  1. Symppari on surkea nykyaikaiseen älypuhelimeen. Ennenmmin tai myöhemmin myös Nokia tajuaa tämän – tosin kantapään kautta 🙁

  2. Kokemuksella voin sanoa että paremmin tuo symbian sopii älypuhelimiin kuin esim. linux tai vastaavat. Symppari toimii kaikkien oheislaitteitten ja tietokoneitten kanssa moitteettomasti!

Kommentointi on suljettu!