Googlen hakukone saamassa lähtöpassit Applen iPhonesta?

Applen ja Googlen välit ovat viilentyneet muutaman vuoden takaisesta, jolloin yhtiöt tekivät yhteistyötä Google Mapsin ja YouTuben tuomiseksi iPhoneen. Tilanteeseen on vaikuttanut muun muassa Applen App Store -politiikka, jonka vuoksi muutamia hakukonejätin sovelluksia ei ole päästetty ohjelmistokauppaan. Enemmän tilannetta kärjistää kuitenkin Googlen hivuttautuminen matkapuhelinmarkkinoille, joka on tehnyt yhtiöstä suoran kilpailijan Applelle.

Välien viilenemisen on arveltu johtavan Applen halukkuuteen korvata puhelimessa käyttämiään Googlen palveluita vaihtoehtoisilla ratkaisuilla. Apple haluaa välttää turhan kilpailuedun antamista yhtiölle, joka hiljattain julkaisi oman Nexus One -puhelimen, jolla se kamppailee paljolti samoista asiakkaista iPhonen kanssa.

BusinessWeek heittää ilmaan mielenkiintoisen tiedon, jonka mukaan Apple keskustelisi Microsoftin kanssa Bing-hakukoneen tuomisesta iPhoneen. Yhtiön tarkoituksena olisi korvata Safarin Google-hakukenttä Microsoftin vastaavalla. Tämä olisi luonnollisesti merkittävä tappio Googlelle ja suuri voitto Microsoftille, joka yrittää kamppailla markkinoiden johtavaa hakukonetta vastaan.

Hakukone ei ole välttämättä ainoa Googlen palvelu, joka saattaisi saada tulevaisuudessa kenkää Applen iPhonesta. Vuoden 2009 lopulla maailmalle levisi informaatiota, jonka perusteella on päätelty Applen kehittelevän korvaajaa Google Maps -karttasovellukselle. Lokakuussa yhtiö nimittäin osti Placebase-karttayhtiön ja joulukuussa yhtiön sivulta bongattiin työpaikkailmoitus, jossa etsittiin henkilöä vastaamaan iPhonen karttaohjelman uudelleen suunnittelemisesta.

Lähde: BusinessWeek

2 kommenttia

  1. Nii, että kilpailijasta siirryttäisiin toiseen kilpailijaan? Mitä ihmettä. Eiköhän Microsoft ole kuitenkin aika iso kilpailija.

  2. Kokeilkaapa muuten Bingin karttoja ja ”Birdview” näkymää, aika vakuuttava.

Kommentointi on suljettu!