Palm Pre Plus on todellinen hirmu moniajossa

Matkapuhelinvalmistaja Palmin webOS-käyttöjärjestelmän keskeisiin ominaisuuksiin on aina lukeutunut vahva moniajo, joka on toteutettu näyttävällä tavalla. Sovelluksia voi jättää taustalle pyörimään, jolloin ne ilmestyvät työpöydälle niin sanottuina kortteina. Moniajoon ei riitä kuitenkaan pelkkä hyvä käyttöjärjestelmä, vaan sen toiminnan varmistamiseen tarvitaan myös tehokasta rautaa.

Maailman ensimmäinen webOS-puhelin Palm Pre suoriutuu moniajosta videoiden perusteella hyvin, mutta CES 2010 -tapahtumassa esitelty Pre Plus lyö edeltäjänsä laudalta oikein kunnolla. Siitä hyvänä esimerkkinä on yllä nähtävä video, jossa Pre Plus jaksaa pyörittää ongelmitta 50:tä eri korttia. Samassa testissä alkuperäinen Pre antoi virheilmoituksen 13:n kortin kohdalla eikä suostunut aukaisemaan niitä enempää.

Palm Pre Plussan testimenestykselle löytyy yksinkertainen selitys. Puhelimessa on alkuperäismalliin nähden kaksinkertainen määrä RAM-muistia, joka näyttää olevan merkittävä etu, kun on tarvetta pyörittää taustalla huomattavaa määrää sovelluksia.

Lähde: Pre Central

4 kommenttia

  1. Näissä jutuissa olisi niin mukavaa, kun mainittaisiin tuotteen OVH. Toisaalta vaikeaahan se on, kun tällä hetkellä ei ole takeita, tuleeko se myyntiin edes eurooppaan, saati Suomeen.

    1. No eipä tuo edellinenkää tullu tänne, niin eipä sillä hinnalla väliä. Itse olisin pren ostanu, jos olisi tullut tänne.

  2. Mielestäni moniajoa hehkutetaan monessa tapauksessa ihan turhaan. Kuka oikeasti pyörittää kymmeniä ohjelmia samaan aikaan? Itselläni on hyvin harvoin tietokoneellakaan yli 10 ohjelmaa käynnissä yleensä 4-5, saati sitten kännykällä, jonka käyttömahdollisuudet ovat kuitenkin melkoisesti rajatummat.

  3. Kännykällä vaan tuppaa olemaan erilaisia ohjelmia päällä. Itse löydän usein sähköpostiohjelman, kalenterin, mediasoittimen, ”keskustelut” näkymän, muutaman IM laatikon ja muutaman webbiselaimen sivun taustalta käytellessäni N900:ta. Eihän tässä ole vielä viittäkymmentä, mutta mietihän mitä kaikkia ohjelmia tietokoneesi pyörittää esim task barissa (alhaalla kellon vieressä Windowsissa)?

    Yritin vastaavaa tempausta tänään N900:lla ja avasin noin 30 ikkunaa, sovellusta ja muuta käyttöjärjestelmän osaa auki taustalle, ja viimeiseksi avasin YouTube videon. Video toistui kakomatta ja siirtyminen toiseen prosessiin videon päätteeksi ei tahmannut juurikaan. Ongelmia tuli kuitenin siinä vaiheessa, kun virransäästötila paukahti päälle, josta se ei enää herännyt, vaan akku piti poistaa ja käynnistää uudelleen. 😛

Kommentointi on suljettu!