Square mullistaa mobiilimaksamisen

Start-up-yritys Square pyrkii helpottamaan luottokorttimaksujen vastaanottamista omaa nimeään kantavalla keksinnöllään. Yhtiön kehittämä järjestelmä koostuu puhelimen 3,5 millimetrin kuulokeliitäntään sopivasta lukulaitteesta ja sitä varten suunnitellusta ohjelmistosta. Keksintö on vielä prototyyppiasteella ja se tukee ainoastaan Applen iPhonea. Yhtiössä kehitellään kuitenkin sopivaa versiota ohjelmistosta tietokoneille sekä BlackBerry– ja Android-puhelimille, joten yhden alustan yksinoikeutta siitä ei ole muodostumassa.

Squaren perusideana on tehdä luottokorttimaksujen vastaanottamisesta yksinkertaista ja vaivatonta. Sen uskotaankin nousevan suosioon erityisesti pienyritysten ja yksityishenkilöiden keskuudessa. Squarella luottokorttimaksun voi hyväksyä esimerkiksi ystävältä, joka on varmastikin yksi sen mullistavimmista ominaisuuksista.

Square on parhaillaan testikäytössä muutamilla yrityksillä Yhdysvalloissa. Sen yleisestä saatavuudesta ei ole vielä tarkkaa tietoa, mutta viime vuoden joulukuussa yhtiön toimitusjohtaja Jack Dorsey toivoi saavansa keksinnön markkinoille tämän vuoden alussa.

Lähteet: DailyiPhoneBlog & Los Angeles Times

5 kommenttia

 1. Hei.

  Uskomaton aktiviteetti sinulla -Teemu. Aivan ilokseni luen tätä sivustoasi.
  tv.
  Helge

  1. Kiitos erittäin paljon positiivisesta palautteestasi! 🙂 On aina mukava kuulla, että sivustosta on hyötyä.

 2. Väkisin tulee tunne, että tuo vaikuttaa aika purkkaviritykseltä.

  1. Yleisestikin minusta NFC-tekniikka ja puhelimeen liitetty mobiilivarmenne on huomattavasti parempi ratkaisu mobiilimaksamiselle kuin kehitellä tuollasia virityksiää.

   Kaikenlisäksi toi näkyy perustuvan kortin magneettiraidan lukemiseen. Magneettiraidat on vielä toistaseksi käytössä, mutta kuinka kauan on eri juttu. Pankit haluaisivat jo päästä eroon korttien magneettiraidoista turvallisuussyistä. Tuleekin mieleen, että kuinkahan kauan kestää, että joku tekee haittaohjelman, joka hyödyntää tuota ja kopioi laitten läpi höylättykjen korttien magneettiraidat.

   1. Hyviä pointteja, mutta mahdollistaako NFC-tenkiikka luottokorttimaksun vastaanottamisen yksityishenkilölle? Jännittävää kyllä nähdä, mikä tekniikka lopulta nousee mobiilimaksamisen osalta merkittäväksi. Vielähän asian suhteen ei ole laajemmissa määrin edetty oikeastaan mihinkään suuntaan…

Kommentointi on suljettu!