iPhone OS 3.2:n uudistukset arvuuttelun alla

Kuten monille on varmastikin jo selvinnyt, niin Applen uudessa iPad-medialaitteessa pyörii iPhonesta ja iPod Touchista tuttu iPhone OS -käyttöjärjestelmä. Applen iPadissä versionumeron osalta on hypätty 3.2:een, kun muille laitteille on saatavilla vasta 3.1.2-ohjelmisto. Tämä johtaakin siihen, että verkossa kuiskitaan jo kovasti iPhone OS 3.2:n sisältämistä uudistuksista, joista Apple ei kertonut iPadin julkistamistilaisuudessa.

Luotettaviin lähteisiin vedoten verkkosivusto Engadget kertoo tulevan käyttöjärjestelmäversion sisältävän alkeellisen tuen videopuheluille. Koska iPadistä ei löydy minkäänlaista kameraa, ominaisuutta tultaneen ainakin aluksi hyödyntämään iPhonessa. Tulevaisuutta ajatellen ensiaskeleet videopuhelun osalta ohjelmistossa vihjaavat mahdollisesti seuraavan sukupolven iPhonesta löytyvään etupuolen kameraan.

Käytännöllisiä uudistuksia on myös odotettavissa Safari-verkkoselaimeen. Tulevassa versiossa käyttäjät pystyisivät tietojen mukaan lataamaan tiedostoja verkkoselaimen kautta puhelimen muistiin. Tähän asti Safarilla on kyennyt lataamaan puhelimeen ainoastaan verkkosivuilla olevia kuvia, mutta esimerkiksi musiikkikappaleiden ja videoiden hakeminen ei ole ollut mahdollista. Samalla avautuisi mahdollisuus lähettää tiedostoja selaimen kautta verkkoon.

Muihin uudistuksiin arvellaan kuuluvan USB Host -tuki tai parantunut Bluetooth-tuki, mahdollisuus muokata sovellusten leikkaa/liitä/kopio -työkalua ja käsialantunnistukseen perustuva tekstinsyöttö. Oikeinkirjoituksen tarkistustyökalun kerrotaan monipuolistuvan uusilla kielillä ja mahdollisuudella lisätä mukaan omia sanoja.

Tietoja lukiessa kannattaa muistaa, että on vielä hyvin epäselvää, tuodaanko iPhone OS 3.2 -versiota iPhonelle. On hyvin mahdollista, että kyseiset uudistukset ovat osana suurempaa 4.0-päivitystä.

Lähde: Engadget