Nexus Onen äänentunnistus sensuroi voimasanat

Google on integroinut Android 2.1 -käyttöjärjestelmäversioon äänentunnistustekniikan, jota voidaan hyödyntää tekstinsyötössä. Ominaisuudesta pääsevät nauttimaan ainoastaan Nexus One -käyttäjät, sillä uusi järjestelmä ei ole vielä saatavilla muille laitteille.

Nexus Onen speech-to-text-tekniikkaan tarkemmin tutustuneet ovat huomanneet mielenkiintoisen yksityiskohdan sen toiminnassa. Testaajat ovat nimittäin todenneet, että tekniikka sensuroi voimasanoja korvaamalla ne ristikkomerkillä. Kyseessä ei ole kuitenkaan Googlen yritys puhdistaa maailma kiroilulta, vaan pelko väärintulkinnasta.

Yhtiön mukaan sensuroinnin tarkoituksena on estää puhelinta tulkitsemasta muita ilmaisuja kirosanoiksi. Googlen mielestä parhaiten tähän tulokseen tässä vaiheessa päästään seulomalla loukkaavat ja sopimattomat sanat etukäteen pois.

Lähteet: Engadget & Cnet