Apple iPhone -kosketusnäyttöpuhelin laskeutui TeleFinlandin valikoimiin

Teleoperaattori Sonera laajentaa iPhone-kosketusnäyttöpuhelimen saatavuutta lisäämällä sen omistamansa TeleFinland-operaattorin valikoimiin. Uudistus helpottaa Applen kosketusnäyttöpuhelimen käyttöä TeleFinlandin liittymillä, joilla se on toiminut tähänkin asti ongelmitta. Tästedes puhelimen voi kuitenkin ostaa suoraan TeleFinlandin kautta, jolloin kaappiin ei tarvitse ottaa lojumaan ylimääräistä Soneran liittymää.

TeleFinlandin valikoimista löytyy iPhonen kaikki kolme varianttia Soneran verkkokaupasta tutuilla hinnoilla. Puhelimen voi ostaa itselleen säännösten mukaisesti joko 12 tai 24 kuukauden sopimuksella. Vuoden kytkykaupalla kuukausimaksuksi muodostuu mallista riippuen 32 (iPhone 3G 8GB), 40 (iPhone 3GS 16GB) tai 47 euroa (iPhone 3GS 32 GB). Kahden vuoden sopimuksella kuukausihinnat ovat sitä vastoin 15, 19 ja 22 euroa. Itse laitteen hinnan päälle lasketaan vielä liittymämaksut, joita kertyy vähintään 0,66 euroa kuussa.

Applen iPhone-malliston tuorein 3GS-versio esiteltiin maailmalle viime kesänä. Sen tärkeimmät ominaisuudet ovat 3,5 tuuman kapasitiivinen kosketusnäyttö, HSDPA, WiFi, A-GPS, Bluetooth ja kolmen megapikselin automaattitarkenteinen kamera.