Engadget testasi LG eXpon projektorin: ei jokapäiväiseen bisneskäyttöön

Matkapuhelimien seuraavaksi merkittäväksi ominaisuudeksi veikkaillaan projektoria, joka ratkaisisi monia nykypuhelimiin liittyviä ongelmia. Enää elokuvia ei joutuisi katselemaan pieneltä näytöltä, valokuvat voisi helposti jakaa perheen kesken ja PowerPoint-esityksen pitäminen hoituisi ilman suuria laitteita. Tekniikka ei kuitenkaan ole vielä aivan valmista tähän kaikkeen, selviää verkkosivusto Engadgetin LG eXpo -puhelimen projektoria koskevasta pikatestistä.

LG eXpo on eräs viimeisimmistä puhelimista, johon saa projektorin. Viime vuoden lopulla USA:ssa myyntiin saapunut eXpo on Windows Mobile 6.5 -pohjainen kosketusnäyttöpuhelin, jonka takaosaan voi kiinnittää noin 180 dollaria maksavan projektorin. Puhelimesta löytyy lisäksi yhden gigahertsin prosessori, QWERTY-näppäimistö ja viiden megapikselin kamera.

Kaiken kaikkiaan Engadgetin testi antaa kohtalaisen positiivisen kuvan eXpon lisävarusteena saatavasta projektorista. Sen käyttö on yksinkertaista ja loogista sekä puhelin sujahtaa tarvittaessa jopa taskuun projektorin kanssa, vaikka paksuutta on melkoisesti. Selvinä miinuksina todetaan heikko valoteho ja suuri akun kuluminen, sillä kymmenen minuutin projektorikäyttö söi testin aikana kaksi pykälää akkua. Tästä syystä jokapäiväiseen bisneskäyttöön LG eXpoa ei projektorin osalta kannata ainakaan vielä harkita. Hätätilanteissa projektori kuitenkin ajaa asiansa myös työtilanteissa.

Tässä vaiheessa matkapuhelimien projektorit soveltuvat testin perusteella lähinnä huvikäyttöön. Niillä onnistuu elokuvien katselu pilkkopimeässä huoneessa, mutta valoteho ei riitä vielä tavanomaisemmissa olosuhteissa PowerPoint-esityksen pitämiseen suurelle yleisölle.

Engadgetin testi on luettavissa täältä.