Firefox valmistui Nokia N900:lle

Mozilla-tiimi hehkuttaa vihdoin saaneensa putkesta ulos ensimmäisen virallisen version Firefox for Mobile -selaimestaan, joka tunnetaan myös Fennec-koodinimellä. Mozillan kuuluisasta verkkoselaimesta pääsevät nyt nauttimaan Maemo-alustalla varustettujen N900– ja N810-laitteiden omistajat. Myöhemmin tämän vuoden aikana selaimesta on odotettavissa käyttökelpoiset versiot niin ikään Windows Mobile– ja Google Android -alustoille.

Firefoxin saattaminen mobiililaitteille on osa Mozillan tavoitetta mahdollistaa työpöytäkäytöstä tutun selaimen hyödyntäminen kaikkialla. Tiimi kehuu selaintaan mobiilimaailman turvallisimmaksi, tehokkaimmaksi ja parhaimmilla muokkausominaisuuksilla varustetuksi. Kustomointiin keskeisenä osana kuuluvat lisäosat, joilla selaimeen voi tuoda helposti uusia toiminnallisuuksia.

Mobiili-Firefoxin tärkeimpiä ominaisuuksia ovat välilehdet, tuki 30 kielelle, sijaintiin perustuva selaaminen ja Awesome Bar -osoiterivi, joka sisältää niin sanottuja älykkäitä toimintoja navigointia helpottamaan. Yksi mielenkiintoisimmista ominaisuuksista on kuitenkin Weave Sync, jonka avulla käyttäjä voi synkronoida mobiili- ja työpöytäselaimien tiedot keskenään. Tämän ansiosta muun muassa suosikit pysyvät molemmissa päissä ajan tasalla.

Web-standardien osalta selain ymmärtää HTML5:n, CSS:n ja JavaScriptin päälle. Flash-tukea selaimessa ei suoraan ole, mutta se on saatavissa siihen YouTube Enabler -lisäosalla.

Firefox for Mobilen voi ladata suuntaamalla Maemo-laitteensa selaimen osoitteeseen Firefox.com/m.

Lähde: The Mozilla Blog

1 kommentti

  1. Siis mitä ihmettä. Miksi tätä kehutaan edelleen parhaimmaksi, kun fennec ei todellakaan sitä ole. N900:n oma selain voittaa ihan satanolla fennecin. Miksi pitää hidasta ja kömpelöä selainta hehkuttaa parhaaksi, ei jymmärrä.

Kommentointi on suljettu!