Lenovon kiinnostava LePhone myös Yhdysvaltoihin

Elektroniikkavalmistaja Lenovon CES 2010 -messuilla nähty LePhone rantautuu näillä näkymin Kiinan markkinoiden lisäksi myös Yhdysvaltoihin. Arvostettu Wall Street Journal kertoo artikkelissaan, että puhelin tuodaan myyntiin Kiinassa toukokuussa ja myöhemmin tämän vuoden aikana rapakon takana.

Lenovon LePhone on monellakin tapaa mielenkiintoinen ilmestys matkapuhelinmarkkinoilla. Sen ohjelmiston pohjana on Google Android -käyttöjärjestelmä, joka on muokattu valmistajan omasta toimesta täysin uuteen uskoon. Kyseessä ei siis ole mikään perinteinen Android-puhelin. Tietojen mukaan ohjelmistoa olisi muokattu niin rankalla kädellä, että niin sanotut perinteiset Android-sovellukset eivät toimisi LePhonessa.

Ohjelmistopuolen lisäksi huomiota uutuudessa herättää erillinen QWERTY-näppäimistö, joka voidaan liittää puhelimeen tarvittaessa. Siitä löytyy näppäimistön lisäksi myös kaiutin ja akku, jonka ansiosta se lisää myös puhelimen toiminta-aikaa. Kaiken kaikkiaan Lenovon idea näyttää erittäin toimivalta ja käytännölliseltä.

Lenovo LePhonen varsinaisiin teknisiin ominaisuuksiin kuuluvat yhden gigahertsin Snapdragon-suoritin, WiFi, GPS, Bluetooth ja 3,7 tuuman kapasitiivinen AMOLED-näyttö, jonka tarkkuus yltää 800 x 480 pikseliin. Kuvauspuolelta löytyy kaksi kameraa, joista pääkamera on laadultaan kolme megapikseliä ja toinen VGA-tasoa.

Lähde: Engadget

1 kommentti

  1. Onko puhelimella siis jokin läpinäkyvä kuori vai mikä läsy tuolla aina roikkuu?

    Ihan miekenkiintoinen kapistushan tuo on. Lähinnä tosin vain tuo näppis kiinnostaisi kokeilla että miten toimii. Samalla tuo keskellä oleva d-pad herättää vähän kummastusta minussa.

Kommentointi on suljettu!