Fring tuo Skype-puhelut iPhoneen 3G-yhteyden yli

Applen hiljattainen linjanmuutos on avannut VoIP-sovelluksille mahdollisuuden hyödyntää 3G-verkkoa Internetin välityksellä soitettavissa puheluissa. Aiemmin käyttäjät ovat kyenneet tekemään esimerkiksi Skype-puheluita ainoastaan WiFi-yhteyden kautta, joka on rajoittanut VoIP-ominaisuuden hyödyntämistä merkittävästi.

Rajoitusten poistumisen myötä Applen App Storeen on alkanut ilmestyä sovelluksia, joilla Internet-puhelut onnistuvat myös 3G-yhteyden yli. Suomalaisten näkökulmasta mielenkiintoisin on lienee Fring, joka tukee Skype-puheluita. Kehittäjien mukaan käyttäjien ei tarvitse edes päivittää sovellusta, vaan 3G-puhelut toimivat suoraan.

Viralliseen Skype-sovellukseen 3G-tuki saapunee lähiaikoina. Skype-blogissa kerrottiin tammikuun puolen välin tienoilla, että 3G-puhelut saapuvat mahdollisimman pian, kun Apple antaa siihen mahdollisuuden.

Lähteet: Gizmodo & Skype Blog