Nokian ideoima Mobile Radar -konsepti tekee puhelimesta tutkan

Maailman johtava matkapuhelinvalmistaja Nokia pyrkii aktiivisesti kehittelemään uusia matkapuhelinteknologioita ja -palveluita, joilla kännykän käyttöä voitaisiin kehittää eteenpäin. Hyvä esimerkki tämän kaltaisesta toiminnasta on yhtiön ideoima Mobile Radar -tutka, jonka mahdollisuuksia Nokia demoaa yllä olevalla videolla.

Nokia kertoo konseptinsa toiminnan perustuvan poliisien nopeustutkasta tuttuun teknologiaan. Sitä hyödyntämällä matkapuhelimella voidaan tunnistaa liikkuvan objektin nopeus, suunta ja etäisyys kohdelaitteesta. Videolla Nokia näyttää, kuinka tekniikka mahdollistaa äänenvoimakkuuden säätämisen käden liikkeillä ja kävelevän henkilön nopeuden mittaamisen.

Yhtiön konkreettisten esimerkkien lisäksi puhelimessa olevaa tutkaa kyettäisiin hyödyntämään monissa muissakin tilanteissa. Tekniikkaa voitaisiin käyttää yöllisten hiippareiden tunnistamiseen ja mobiilipelaamisen monipuolistamiseen. Toivottavasti Nokian idea ei jää pelkästään konseptiksi, sillä sen näkisi mielellään tulevaisuuden puhelimissa.

Lähde: Nokia Conversations

6 kommenttia

 1. Varmaa seuraavaksi Nokia haastaa oikeuteen kaikki nopeustutkia valmistavat firmat 😉
  Ei vaa. Jotenkin mietityttää, että kannattaisko Nokian välillä kehittää jotain omaa uutta, jolla tekee oikeasti jotain jokapäiväisessä elämässä.

  1. Öh, mitä sä oikeen selität? Tuossahan nokia just kehittää omaa uutta. vai meinaatko nyt muka, että jollakin muulla kännykkävalmistajalla on jo jotain vastaavaa? Annapas siis esimerkki jos niin väität.

   1. ”…kannattaisko Nokian välillä kehittää jotain omaa uutta, jolla tekee oikeasti jotain jokapäiväisessä elämässä.” Luetaanpa nyt koko lause kokonaan…jotain uutta, jolla tekisi oikeasti jotain jokapäiväisessä elämässä. En näe tuota mitenkään tarpeellisena, että voit osoittaa kännyllä randomia vastaantulijaa ja hihkasta, että tulet nyt mua kohti liian nopeasti.

 2. Joo ihan hauskaltahan tämä ominaisuus vaikuttaa, itseä kiinnostaisi tosiaan lähinnä tuo volyymin säätely käden liikkeillä. Hieman huomaamattomampaa ja porrastetumpaa säätöä kuitenkin toivoisin.

  Jos tuntuu, että Nokialla on tämänkaltaisia kummallisia projekteja alla joissa ei tunnu olevan mitään suoranaista arkielämän käyttötarkoitusta, niin kyllhän Applekin on patentoinut vaikka mitä tekniikoita, joita ei välttämättä ikinä tulla näkemään missään laitteessa. 🙂 Tämä kehitystyö vain tapahtuu suljettujen ovien takana.

 3. Tuolla sovelluksella voi esim testata miten nopeasti autosi kiihtyy 0 – 100 km tunnissa.

 4. Kysyppä futarin tai kiekkoilijan iskältä. Pannaan pelaaja vetämään ja iskä mittaamaan kudi kovuus. Halukkaita kyllä löytyy n+1 kpl.

Kommentointi on suljettu!