Apple päivitti iPhonen versioon 3.1.3

iPhone-puhelimille ja iPod Touch -mediasoittimille on saatavilla uusi ohjelmistopäivitys. Applen vastikään julkaisema iPhone OS 3.1.3 on ladattavissa tuttuun tapaan iTunes-sovelluksen kautta. Se korjaa muutamia jokapäiväiseen käyttöön liittyviä ongelmia, mutta sisältää myös paikkauksen kuuteen tietoturva-aukkoon.

Apple kertoo päivityksen parantavan akun varaustasoa esittävän indikaattorin tarkkuutta iPhone 3GS -mallissa sekä ratkaisevan ongelman, josta johtuen kolmannen osapuolen sovellukset eivät ole aina käynnistyneet asianmukaisesti.

Tietoturvapuolella valmistaja on tilkinnyt kaksi WebKit-selainmoottoriin liittyvää aukkoa, jotka koskettavat FTP-yhteyksiä ja sähköpostisovelluksen tapaa hallita ääni- ja videotiedostoja. Yksi tärkeimmistä paikkauksista liittyy puhelimen palautustilaan, jossa olleen virheen johdosta puhelimeen käsiksi päässyt henkilö on voinut kiertää laitteen salaukset. Laajemmin tietoturvaan liittyvistä korjauksista löytyy informaatiota täältä.