Steve Jobs soimaa Adobea ja Googlea

Apple iPad -julkistuksen jälkimainingeissa toimitusjohtaja Steve Jobs otti hetken ylimääräistä aikaa vastaillakseen työntekijöidensä kysymyksiin yhtiötä koskien. Tilaisuudessa päällimmäisiksi aiheiksi nousivat Adobe ja Google, jotka ovat osaltaan keskeisessä roolissa Applen mobiilistrategiaa käsiteltäessä.

Adobesta ja Applesta puhuttaessa esiin nousee Flash-teknologia, jota Apple ei ole suostunut tukemaan iPhone-puhelimessaan. Uudelleen aiheen toi pinnalle iPad, jossa Flash niin ikään loistaa poissaolollaan. Apple kulkee tässäkin mielessä omia teitään, sillä kilpailijat ovat työskennelleet innolla Adoben kanssa täydellisen Flash-tuen saattamiseksi mobiilialustoilleen.

Jobsin mukaan yhtiö ei halua tukea Flashiä, koska se on tekniikkana liian buginen. Applen pääjohtaja haukkuu Adobea laiskaksi ja antaa selvästi ymmärtää, että Flash-tukea iPhone OS -pohjaisiin laitteisiin on turha odottaa. Yhtiön näkemyksen mukaan maailma on siirtymässä HTML5-tekniikkaan, joka sisältää merkittävän määrän parannuksia aikaisempaan 4.0.1-standardiin.

Hakukoneyhtiö Google sai kuulla kunniansa, kun Steve Jobs lyttäsi kovin sanoin yhtiön ”Älä ole paha” -mantran potaskaksi. Jobs muistutti lisäksi, että Google teki itse itsestään kilpailijan Applelle ryntäämällä matkapuhelinmarkkinoille. Yhtiö ei jää kuitenkaan tuleen makaamaan, vaan Apple lupaa seuraavan iPhone-päivityksen olevan A+ -luokkaa.

Lähde: Mac Rumors

4 kommenttia

  1. Noo eks tää ollu jo viimeviikolla tää juttu… :/ Noh jos nyt jotakin kommentoisin niin hyvä juttu sinänsä että tuetaan vapaita standardeja mut toisaalta flash on kaikkialla, niin typerää jättää tuki kokonaan pois.

  2. jokohan oli se iPad:kin oikein ”A+”:aa ? 😀
    floppi ennemminkin

  3. Rahahan se haisee tämänkin jutun takana. Jos Ipadilla (ja Iphonella) voisi pelata flash pelejä ilmaiseksi verkossa, se söisi App Store kakkua Jobsilta.

  4. Aika vähissä taitaa olla sellaiset Flash-pelit, joita ei voitaisi toteuttaa perinteisin web-tekniikoin. Onko Flashillä ylipäätään tehty yhtään peliä, josta joku olisi valmis maksamaan? Vähissä on asiat, joissa Applen strategia itseäni miellyttää; tämä on yksi harvoista. Steve Jobs saa ison sulan hattuun, kun sysää Adoben Flashin ulos netistä 🙂

Kommentointi on suljettu!