Nokia kehittää S60-puhelintensa ennakoivaa tekstinsyöttöä: Nokia Custom Dictionary

Matkapuhelinvalmistaja Nokia on julkaissut Beta Labs -palvelunsa kautta yksinkertaisen, mutta samalla erittäin hyödyllisen sovelluksen S60-puhelimilleen. Kokeiluasteella oleva sovellus tunnetaan nimellä Nokia Custom Dictionary. Se avaa yhtiön puhelimien ennakoivan tekstinsyötön käyttäjien muokattavaksi, jolloin muun muassa uusien sanojen lisääminen on helppoa.

Nokia Custom Dictionaryn avulla käyttäjä pääsee näppärästi käsiksi lisäämiinsä sanoihin, joita voi myös halutessaan poistaa. Sovellus ymmärtää lisäksi yksinkertaisten tekstitiedostojen päälle, joka helpottaa sanojen opettamista tekstinsyötölle. Kätevä ominaisuus on niin ikään mahdollisuus lähettää sanalistoja puhelimesta toiseen, jonka ansiosta ne voi jakaa esimerkiksi kaverille tai siirtää uuteen puhelimeen.

Uutuussovellus on saatavilla täältä. Sen pitäisi toimia uusimpien S60-puhelinten kanssa.

Lähde: Nokia Beta Labs

2 kommenttia

  1. Tämä filmaattinen kaveri puhuu asiaa. Tuntuu jopa että tässä ideassa on niin paljon itua, että ihmettelen näitä T9 sanakirjahirvityksiä mitkä ovat nykyluureissa yleisimpiä.

    1. Nyt on kyllä pakko sanoa, että en ihan ymmärrä mitä sinä puhut. Siis ensinnäkin T9 on ennakoiva tekstinsyöttötapa tavalliselle puhelimen näppäimistölle, ei siis QWERTY-näppäimistölle. T9 ei ole itsessään sanakirja, mutta se käyttää hyväkseen puhelimen sanakirjaa.

      Mitä sitten tulee tuohon uutisessa mainittuun sovellukseen, niin sehän ei vaikuta tekstin syöttötapaan mitenkään. Tuolla sovelluksella voi hallita omaa henkilökohtasta sanakirjaa. Eli puhelimen käyttäjähän voi lisätä sanakirjaan omia sanoja, joita ei jo sanakirjasta löydy. Tuolla ohjelmalla niiden omien lisäysten hallinta on helppoa.

Kommentointi on suljettu!