Nokian kompakti QWERTY-puhelin Mystic valui verkkoon

Nokian kompaktit QWERTY-puhelimet ovat keränneet E71-mallin esittelyn jälkeen suurta suosiota, joten ei ole ihme, että saman linjan puhelimia on odotettavissa markkinoille tulevaisuudessakin. Seuraava E71:n kanssa samaan kategoriaan osuva puhelin on luultavasti yllä olevassa kuvassa esiintyvä Mystic.

Uutuuden lopulliseksi mallinimeksi on arvuuteltu C6:ta, mutta asiasta ei ole täyttä varmuutta. Osa huhuista nimittäin väittää, että C6 olisi kosketusnäytöllä varustettu puhelin, joten Mystic ei tämän hetkisten tietojen valossa sopisi tähän määritelmään.

Nokia Mysticin teknisistä ominaisuuksista tiedetään vielä kohtalaisen vähän. QWERTY-näppäimistön lisäksi puhelimesta pitäisi löytyä ainakin HSDPA ja viiden megapikselin kamera. Näyttö on kooltaan mitä todennäköisimmin 2,4 tai 2,6 tuumaa. Käyttöjärjestelmänä toimii huhun mukaan sama Symbian S60 -versio, joka löytyy aiemmin verkkoon vuotaneesta C5-mallista.

Puhelimen julkistuksen odotetaan tapahtuvan tässä kuussa Mobile World Congress -tapahtumassa. Kauppoihin Mystic saapunee touko-kesäkuussa noin 200 euron hintalapun kera.

Lähteet: All About Phones & Engadget