Windows Mobile 6.5.3 tukee kapasitiivisia näyttöjä ja monikosketusta

Windows Mobile -maailman tämän hetken eräs mielenkiintoisimmista laitteista on Sony Ericsson Aspen, joka sisältää ensimmäisenä puhelimena Microsoftin mobiilijärjestelmän 6.5.3-version. Japanilaisruotsalainen matkapuhelinvalmistaja ei uutuusmallinsa julkistuksen yhteydessä juurikaan kertonut WM 6.5.3:n parannuksista aiempaan versioon nähden, mutta painotti puhelimen käyttöliittymän sormikäytettävyyttä.

Sony Ericssonin puheet sormiystävällisyydestä johtavat suoraan Windows Mobilen uutuusversion parannuksiin. ZDNet-verkkosivuston Microsoftilta saamien tietojen mukaan 6.5.3 jatkaa 6.5:n aloittamia uudistuksia muuttamalla loputkin käyttöliittymäelementit sormikäytettävään muotoon. Järjestelmä kattaa myös valmiit tuet kapasitiivisille kosketusnäytöille ja monikosketukselle. Vanhojen sovellusten käyttöä helpottamassa on suurennuslasitoiminto.

Tuore käyttöjärjestelmäversio kehittää eteenpäin myös Internet Explorer Mobile -selainta. Tietojen mukaan latausajat ovat lyhentyneet, muistinhallinta parantunut, sivujen liikuttelu sulavoitunut ja zoomaaminen nopeutunut.

Uutta on myös päivitetyt runtime-työkalut (.NET CF 3.5, SQL CE 3.1), tuki arabiankielisille dokumenteille ja virheraportointisysteemi Watsoniin tehdyt korjaukset. Windows Mobile 6.5.3 on siis yllättävänkin kova hyppäys eteenpäin.

Lähde: ZDNet

1 kommentti

  1. Voin vahvistaa nuo muutokset 6.5.3:een. Nyt vain jäädään odottamaan, ketkä kaikki valmistajat tuovat 6.5.3 päivityksiä puhelimilleen. 6.5.3 on ollut valmistajilla jo useamman kuukauden käytössä.

    Sony Ericssonhan on epävirallisesti sanonut yhdessä blogissa, että XPERIA X2:een päivitys pitäisi tulla kevään aikana.

    Uskoisin, että useampi valmistaja tulee päivityksiä ja uusia luureja tarjoamaan.

Kommentointi on suljettu!