Vodafonen huhutun huippupuhelimen näyttö jättää kilpailijat kylmäksi

Maailman toiseksi suurin teleoperaattori Vodafone julkaisee tuoreiden vihjeiden mukaan markkinoille lähitulevaisuudessa todellisen huippupuhelimen, jonka valmistajana toimisi taiwanilainen Qisda. Puhelimesta on levinnyt verkkoon jo muutamia kuvia, jonka lisäksi sen tekniikasta tiedetään palasia sieltä täältä.

Vodafonen kautta myytävän puhelimen virallisen mallimerkinnän kerrotaan olevan Qisda QCM-330. Puhelimessa suurinta mielenkiintoa herättää sen neljän tuuman kosketusnäyttö, joka tulee tarkkuutensa osalta jättämään nykyiset kärkipuhelimet taakseen. Näytön lopulliseksi resoluutioksi huhutaan muodostuvan 1280 x 1024, 1280 x 600 tai 1024 x 480 pikseliä. Kuvasuhteen huomioiden näyttäisi siltä, että kaksi viimeisintä vaihtoehtoa voisivat olla realistisia.

Huippupuhelimen muita ominaisuuksia ovat tietojen mukaan HSDPA, WiFi, kiihtyvyysanturi ja kolmen megapikselin kamera. Kuvissa esiintyvän kotinäppäimen on arveltu viittaavan Google Androidiin, mutta varmuutta sisällä jylläävästä mobiilijärjestelmästä ei vielä ole.

Lähde: UnwiredView

5 kommenttia

  1. nokia voisi yllättää ja runtata maemo 6:n tällaisiin kuoriin… sata varmasti olisi menestyslaite. pahaa pelkään, ettei niin tule käymään!!!

    1. Minä en ainakaan osta puhelinta pelkän näytön perusteella. Pelkkä iso näyttö ei kyllä tee mistään kännykästä menestyslaitetta.

      1. Tkihan siis iso ja tarkka näyttö on kiva olla

  2. Jep, se olisi melko varma hitti, mutta pelkään Maemo 6-puhelimen olevan tyypilliseen Nokialaiseen tapaan liian paksu ja paianva 🙁 No, onneksi vaihtoehtona on hyviä Android-puhelimia.

    1. Just tossa viime syksynä tuli vertailtua mm. N97:n ja 5800XM:n mittoja muiden valmistajien luureihibn ja esim paksuudessa puhutaan yleensä parin millin heitosta suuntaan tai toiseen, mitä merkitystä sillä nyt muka on? Toki on olemassa oikeen huippuohuita luurehjakin, mutta itseasiassa oman kokemuksen mukaan moni kaikkein ohuimmasta päästä oleva luuri ei enää tunnu mukavalta ja jämäkältä kädessä. Ehkä jollekin pienikätiselle tytölle ne sopii paremmin. Mitä sitten tulee puhelinten painoon, niin itse en ainakaan käytännössä ole huomannut mitään merkittävää eroa kun olen sekä Nokian että muiden valmistajien luureja käsissäni pitänyt.

Kommentointi on suljettu!