iPhone 3GS ja Nexus One jälleen rinnakkaistestissä

Suomessa Nexus One on vielä kaukainen asia, mutta esimerkiksi Yhdysvalloissa entistä useampi käyttäjä valitsee seuraavan kosketusnäyttöpuhelimensa sen ja iPhone 3GS:n väliltä. Pohjolan markkinoita ajatellen Googlen uutuus on kiinnostava Android 2.1 -ohjelmistonsa ja tehojensa vuoksi, sillä samankaltaisia laitteita pitäisi rantautua myös Suomeen kevään ja kesän aikana.

Aihetta sivuten on verkkoon jälleen putkahtanut testi, jossa näitä kahden amerikkalaisyhtiön tuotteita vertaillaan keskenään. Testistä vastaa PhoneArena-verkkosivusto, jonka vajaa kymmenminuuttinen videovertailu on mielenkiintoista katseltavaa. Luonteeltaan pätkä muistuttaa TechnoBuffalon viimekuista videota, jonka voi katsastaa täältä.

Testin tuloksesta mainittakoon sen verran, että Google-puhelimen valtteina ovat muokattavuus, kamera, moniajo ja tehokas prosessori. Applen laitetta luonnehditaan helppokäyttöiseksi, jonka lisäksi kehuja annetaan virtuaalisesta näppäimistöstä ja erinomaisesti toimivasta näytön valoisuutta säätelevästä tunnistimesta.