Nexus Onen myynti jatkuu vaatimattomana

Ensimmäinen myyntikuukausi ei ole sujunut Googlen Nexus One -kosketusnäyttöpuhelimen osalta kovinkaan loistavasti, vaikka uutuus marssi markkinoille erittäin kovan ennakkokohun saattelemana. Google-puhelin ei ole nimittäin päässyt neljän viikon aikana myyntiluvuissa lähellekään esimerkiksi alkuperäisen iPhonen ja Motorola DROIDin kappalemääräisiä myyntejä.

Tutkimusyhtiö Flurryn arvioiden mukaan Nexus Onea myytiin ensimmäisen kuukauden aikana vain 80 000 kappaletta. Kuvaavaa on, että alkuperäinen Apple iPhone ja Motorola DROID myivät pelkästään debyyttiviikkoinaan moninkertaisen määrän Googlen superpuhelimen kuukausisaldoon nähden. Hakukonejätin taival mobiilimarkkinoilla ei ole siis saanut lentävää lähtöä.

Merkittävin syy Nexus Onen heikkoon menestykseen löytynee sen myyntikanavasta. Puhelimen voi ostaa itselleen ainoastaan Googlen omasta Web Storesta, joka ei ole kuluttajille vielä tuttu. Kilpailijat ovat sen sijaan hyödyntäneet apunaan operaattoreita, jotka voivat taata uutuuspuhelimille paljon näkyvyyttä muun muassa mainoskampanjoiden kautta.

Lähde: Gizmodo

2 kommenttia

  1. Hassua miten vaikeeta on tajuta, että luurin on myynnissä vasta neljällä markkina-alueella: USA, UK, Singapore ja Hong Kong. Kaikki eivät jaksa tilata ko. maissa olevien tuttujen kautta tai leikkiä proxyillä. Ei noita myyntilukuja vaan VOI verrata mihinkään.

    1. Luvut ovat mielestäni hyvinkin vertailukelpoisia. Alkuperäinen iPhone oli ensimmäisten kuukausien ajan myynnissä vain Yhdysvalloissa. Samaa pätee myös DROIDiin.

Kommentointi on suljettu!