Opera Mini iPhonelle MWC:ssä – päästääkö Apple selaimen läpi?

Norjalainen Opera Software aikoo tuoda suositun Opera Mini -verkkoselaimensa Applen iPhone-kosketusnäyttöpuhelimelle. Yhtiö kertoo virallisessa tiedotteessaan, että selaimesta saadaan esimakua ensi viikolla pidettävässä Mobile World Congress -tapahtumassa. Operan aikomuksena on esitellä selainta valituille lehdistön edustajille.

Valmistaja lupaa uuden selaimen tarjoavan nopeutta ja muilta alustoilta tuttuja ominaisuuksia. Opera Mini osaa ladata sivut yhtiön palvelimien kautta, joka nopeuttaa sivujen avautumista käyttäjän päässä. Selaimen ominaisuuksiin kuuluvat oleellisena myös välilehdet, salasanamanageri ja helppokäyttöinen Speed Dial -näkymä.

Operan ilmoitus on mielenkiintoinen. On erittäin epävarmaa, pääseekö selain koskaan App Storeen. Apple on aiemminkin hylännyt ohjelmistokaupastaan sovelluksia, jos ne pyrkivät korvaamaan puhelimessa jo olevia ominaisuuksia. Ehkäpä kyseessä onkin hyvin suunniteltu kikka saada paljon huomiota Operan suuntaan?

Lähde: Opera

5 kommenttia

  1. Vaikka Apple on tosiaan hylännyt sovelluksia jotka korvaavat puhelimessa jo olevia ominaisuuksia, on silti app storesta silti saatavilla vaihtoehtoisia selaimia Safarille. Ihmettelen todella jos opera mini hylätäänkin tähän vedoten..

    1. Totta. Opera taitaisin olla kuitenkin ensimmäinen selain, joka ei perustuisi iPhone SDK:n valmiiseen selainpalikkaan. Nähtäväksi jää, miten Apple siihen suhtautuu.

  2. Toivottavasti pääsee Applen seulan läpi.

    Opera Mini on paras käyttämäni mobiiliselain. Nokian E75:ssä Opera Mini 5 Beta 2 on paras mahdollinen, ainakin omiin tarkoituksiini. Skyfire, BoltBrowser saati Nokian oma kikkare ja monet muut vaan ovat jotenkin kökköjä. Puuttuu jotain tarpeellisia ominaisuuksia, käyttöliittymä on huono tai käyttökokemus on vajaavainen.

    Innolla odotan Firefoxia Symbianille. Toivottavasti saavat Mozillan päässä optimoitua koodia nopeammaksi, sen verran ikäviä kommentteja selaimen hitaudesta on kuulunut Maemo-käyttäjien suunnalta :/

  3. Onnenpäivät iphonisteille jos tuon saavat! Paras mobiilibrowser ikinä! Lähinnä surffailun nopeuden ja mukavuuden vuoksi.

  4. Operan iPhone-versio on julkaistu. Nopeutta löytyy. Hieman totuttelua Safarin jälkeen, mutta mielenkiintoiselta tuntuu. Saattaa hyvinkin korvata Safarin minun käytössäni.

Kommentointi on suljettu!