Videolla Firefox ja Nokia N900

Mozillan Caitlin Looney tekee lyhyen esittelykierroksen uunituoreen Firefox for Mobile -verkkoselaimen Maemo-versioon Nokia N900 -puhelimella. Fennec-koodinimellä käyntiin pyörähtänyt selainprojekti otti hiljattain merkittävän askeleen eteenpäin, kun Mozilla julkaisi ensimmäisen virallisen version mobiili-Firefoxista Maemo-pohjaisille N900– ja N810-laitteille.

Ohjelmistotalo Mozillan mobiiliselaimen merkittävimpiä ominaisuuksia ovat välilehdet, sijaintiin perustuva selaaminen, tuki toimintoja laajentaville lisäosille ja Awesome Bar -osoiterivi. Web-standardien osalta tuettuina ovat HTML5, CSS ja JavaScript. Flash-tekniikan Firefoxiin saa lisäosan avulla.

Uutuusselainta pääsee kokeilemaan omalla puhelimellaan lataamalla sen osoitteesta Firefox.com/m. Kuluvan vuoden aikana Firefoxin odotetaan saapuvan myös Windows Mobile– ja Google Android -alustoille.

2 kommenttia

  1. hienosti/jänskästi ’piilotetut’ toimintonäppäimet – eivät vie tilaa näytöltä kuin vaan tarvittaessa 🙂

  2. Juu tuon 1.0 version myötä rupeaa hioutumaan tuokin touhu. Nyt Firefoxi pieksee paikoittain toimintanopeudessa jopa puhelimen natiiviselaimen!

    Syy miksei Firefox aivan vielä korvaa puhelimen natiiviselainta on Flash tuen puuttuminen. Samalla itse toivoisin enemmän tapoja zoomata näkymää. Volyyminäppäinten zoomimahdollisuus natiiviselaimessa vie Firefoxin napautteluilta voiton.

Kommentointi on suljettu!