Nokia N8:sta huhutaan – valmistajan ensimmäinen 12 MP:n kamerapuhelin?

Johtava matkapuhelinvalmistaja Nokia on ollut helmikuun aikana useaan kertaan tapetilla. Yhtiön kohdalla on huhuiltu kovasti uudesta C-sarjasta sekä siihen liitetyistä C3- ja C5-puhelimista. Olemme nähneet kuvia myös Mystic-nimellä tunnettavasta QWERTY-puhelimesta, jonka lopullinen mallinimi on vielä arvailujen varassa.

Nyt verkkoon leviää ensimmäisiä tiedon palasia N8-mallista, jonka arvellaan löytävän paikkansa Nokian kamerapuhelinmalliston kärkipäästä. Puhelimesta pitäisi nimittäin löytyä 12 megapikselin kamera, joka olisi ensimmäinen laatuaan Nokian laitteessa.

Nokia N8 on huhujen mukaan 3,5 tuuman näytöllä varustettu kosketuspuhelin, joka pyörittää tulevaa Symbian^3-järjestelmää. Kameralla pystyy napsimaan kuvien lisäksi HD-tason 720p-videokuvaa, joka saa laitteen kuulostamaan varsin mielenkiintoiselta. Ominaisuuksiin oletetaan kuuluvan myös HDMI-portti.

Suomalaisvalmistajan 12 megapikselin kamerapuhelimesta on huhuttu jo aikaisemmin mallimerkinnällä N87. Vaikuttaa kuitenkin siltä, että yhtiössä ollaan uudistamassa nimeämistapaa, johon vaikuttaa varmastikin uusien mallisarjojen lanseeraaminen markkinoille. N8 sointuisi paremmin yhteen X3– ja X6– sekä huhuttujen C3– ja C6-mallien kanssa.

Puhelimen virallisen julkistamisen arvellaan tapahtuvan vuoden 2010 alkupuoliskon aikana.

Lähde: UnwiredView

4 kommenttia

  1. Luonnollistahan olisi, että Nokian N86 saisi pikkuhiljaa jo seuraajan.

    Täytyy kyllä sanoa että Nokiassa on se ero, että kun Nokia tekee kamerapuhelimen, niin se on sitten kamerapuhelin. Todella moni muu valmistaja syyllistyy siihen, että ymppää vaan megapikseliä megapikselin perään mutta kuvat ovat silti keskitasoa laadultaan. Tämä yhdistettynä Nokian hyvään tuotetukeen kovimmille malleille (N86 sai face detectionit yms. vuoden päästä julkaisusta), niin tällaisiin puhelimiin kannattaa ehdottomasti perehtyä, jos tällainen kiinnostaa.

  2. Totta, mutta tästä nähdään että kyllä se nokiakin syyllistyy megapixelisotaan. Aivan järjetön määrä pixeleitä kännykameran kennoon. Tekisivät mielummin valistuskampanjan, ja puhelimen missä on 5 mpix ja joka pesee joka ainoan muun kännypuhelimen 6-0.

  3. Ei ole tullut mieleen, että kenno ja opriikkatekniikkakin kehittyy?

Kommentointi on suljettu!