Garmin-Asusin ensimmäinen Android-puhelin on nuvifone A50

Navigointiominaisuuksiin keskittynyt matkapuhelinvalmistaja Garmin-Asus on esitellyt uuden nuvifone A50 -mallin, joka on yhtiön ensimmäinen Google Android -käyttöjärjestelmällä varustettu puhelin. Valmistaja hehkuttaa vuoden 2010 alkupuoliskon aikana Eurooppaan rantautuvan kosketusnäyttölaitteen tarjoavan enemmän paikannukseen perustuvia toimintoja kuin mikään muu markkinoilla oleva puhelin.

Garmin-Asus A50:n toimintoja hallitaan 3,5 tuumaisen HVGA-tasoisen kosketusnäytön kautta. Käyttöliittymä on rakennettu sormikäyttöä silmällä pitäen, jolla varmistetaan puhelimen miellyttävä operoiminen.

Hyvät navigointiominaisuudet valmistaja pyrkii takaamaan paikallistamalla käyttäjän sijainnin useita eri metodeita yhdistelemällä. Perinteisen GPS-signaalin lisäksi A50 hyödyntää sijainnin määrittämisessä matkapuhelinverkkoa ja erilaisia maanpäälisiä lähteitä.

Puhelimesta löytyy esiasennettuna Garmin navigation -ohjelmisto, joka toimii ilman verkkoyhteyttä. Tarvittavat tiedot kuten kartat on ladattu valmiiksi laitteeseen, jolloin täyden navigoinnin ääniohjauksella saa käyttöönsä, vaikka A50 ei olisi yhteydessä matkapuhelinverkkoon. Autonavigointia varten myyntipaketin mukana toimitetaan pidike ja latauskaapeli.

Uutukaisen muita toimintoja ovat viiden megapikselin automaattitarkenteinen kamera, monikosketustuella varustettu verkkoselain, microSD-muistikorttipaikka, Bluetooth, kiihtyvyysanturi ja neljän gigatavun sisäinen muisti.

Lähde: BusinessWire

3 kommenttia

  1. Paljon kysymyksiä herättävä puhelin. Reistiivinen vai kapasitiivinen näyttö? Aika erikoinen käyttöliittymä, toimiikohan tuossa kaikki Android-sovellukset? Mikä on karttojen päivityspolitiikka (Nokialla ja Googlella ilmainen)?

    1. Garminilla ei ole omia karttoja vaan he käytävät navigaattoreissaan Navteqin, eli Nokian, karttoja. Mitkä vaikutukset tuola on tuon puhelimen käyttäjille jää nähtäväksi.

      Niin ja muistutetaan nyt, että Nokian puhelimissa karttojen lisäksi navigointi on käyttäjille ilmainen. Googlella taas ei ole lainkaan toimivaa navigointia muualla kuin USA:ssa.

    2. Sovellusten pitäisi toimia. Lehdistötiedotteessa ainakin puhutaan Android Marketista ja yli 20 000 sovelluksesta…

Kommentointi on suljettu!